Επικαιρότητα

Στις κάλπες σήμερα οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ

Off

Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ του νομού Ιωαννίνων για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Συλλόγου τους με τη διαδικασία να διεξάγεται από τις 07.00 έως τις 19.00 στον Πολυχώρο Δημ. Χατζής.

Οι συμμετέχουσες παρατάξεις στις εκλογές συμφώνησαν ώστε να δοθεί η δυνατότητα της ψήφου στους συναδέλφους που δεν είναι ενήμεροι οικονομικά απέναντι στο Σύλλογο, που θα μπορούν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα με την καταβολή 10 ευρώ και την υπογραφή της υπεύθυνης δήλωσης για την ρύθμιση των οφειλών τους.

Ωστόσο, η εκλογική διαδικασία μόνο ανέφελη και χωρίς εντάσεις δεν αναμένεται να είναι, με την παράταξη Ενωτική Κίνηση μία μόλις ημέρα πριν τις εκλογές να παραχωρεί συνέντευξη Τύπου στα τοπικά μέσα και σε δηλώσεις της, η επικεφαλής Ρένα Μπενέκου να εξαπολύει δριμεία επίθεση στην παράταξη ΔΑΣ που είναι η κυρίαρχη στο Σωματείο τα τελευταία χρόνια και στην πρόεδρο του Συλλόγου κα Ζέκα αντίστοιχα για τη δράση και την προσφορά της στο Σύλλογο με την ιδιότητα της προέδρου.

«Αυτό που θέλουμε, είναι να θέσουμε ξανά σε λειτουργία τον Σύλλογο που έχει περιπέσει σε αδράνεια, χωρίς καμία δράση για τους συναδέλφους μας. Η ΔΑΣ που από τις προηγούμενες εκλογές πήρε την πλειοψηφία των εδρών το μόνο που έκανε ήταν να διχάσει τους εργαζόμενους σε υποστηρικτές της και μη.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει επίσης να καταλάβουν ότι δε γίνεται ο πρόεδρος του Συλλόγου να μην εργάζεται και να εκτελεί κομματική υπηρεσία. Το έχουμε καταγγείλει στις Γενικές μας Συνελεύσεις και δεν είναι κρυφή η κομματική της ταυτότητα και ότι δεν εργάζεται.

Αν όμως ο πρόεδρος του Συλλόγου μας δεν εργάζεται και δεν είναι οκτάωρο στη δουλειά όπως οι διοικητικοί, οι συνάδελφοί μας στην καθαριότητα ή οι καθαρίστριες στα σχολεία πώς μπορείς να έχεις άποψη και να τους εκπροσωπείς», ανέφερε η κα Μπενέκου μεταξύ άλλων.

Ο Μίλτος Σαρρέας απηύθυνε κάλεσμα στους συναδέλφους να προσέλθουν στις εκλογές, ενώ ο Ζώης Γαλατάς μίλησε για τη διακήρυξη των βασικών αρχών της παράταξης που στηρίζεται στην πραγματική αύξηση του υπηρετούντος μόνιμου προσωπικού, στη μονιμοποίησης των συμβασιούχων, την αντίθεση σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίηση και τέλος στην κατάργηση των αντεργατικών Νόμων Βορίδη και Χατζηδάκη αντίστοιχα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ