Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 01:20
Τελευταία Ενημέρωση: 18 Απριλίου 2024
Ήπειρος

Κύριος στόχος η κατάκτηση της δεύτερης θέσης

Off

Το πολιτικό διακύβευμα των Ευρωεκλογών από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ που έχει θέσει ως κυρίαρχο στόχο πολιτικό από τη μία και ως όρο πολιτικής επιβίωσης από την άλλη, την κατάκτηση της δεύτερης θέσης, πάνω από τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτέλεσε το βασικό περιεχόμενο της ανοιχτής συνεδρίασης της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Κεντρικός προσκεκλημένος και ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο βουλευτής Κιλκίς Στέφανος Παραστατίδης, που τόνισε ότι οι Ευρωεκλογές διεξάγονται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη χρονική στιγμή για την Ελλάδα αλλά και για την Ευρώπη, ενώ προσδιόρισε ως επίσης εξαιρετικά σημαντικές τις εκλογές στις ΗΠΑ για την Ελλάδα και τους συσχετισμούς των μεγάλων δυνάμεων με βάση της εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

«ΠΑΣΟΚ δεύτερο κόμμα στις Ευρωεκλογές σημαίνει ότι ο τόπος αποκτά αξιόπιστη αξιωματική αντιπολίτευση και στις εθνικές εκλογές προοδευτική Κυβέρνηση. Το δίλημμα των Ευρωεκλογών είναι ξεκάθαρο.

Θέλουμε σοβαρή, προοδευτική, τεκμηριωμένη αντιπολίτευση που ενδιαφέρεται πραγματικά για τα προβλήματα των πολιτών ή θέλουμε αντιπολίτευση που στηρίζεται στο lifestyle;

Θέλουμε Ευρώπη και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου επικρατούν οι συντηρητικές δυνάμεις ή θέλουμε Ευρωκοινοβούλιο με ενισχυμένη τη δύναμη των Δημοκρατών Σοσιαλιστών που στηρίζουν το κράτος δικαίου και την αλληλεγγύη», ήταν μερικές μόνον από τις επισημάνσεις του κ. Παραστατίδη.

Προηγήθηκε ένας συντομος χαιρετισμός του βουλευτού Ιωαννίνων Ιωάννη Τσίμαρη που περιέγραψε με δραματικούς τόνους την πολιτική και όχι μόνο, επικαιρότητα στη χώρα εκφράζοντας ένα δριμύ κατηγορώ στην Κυβέρνηση της Ν.Δ, ενώ ο γραμματέας της Ν.Ε Ιωαννίνων του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Γαρδίκος απηύθυνε γενικό προσκλητήριο δυνάμεων ώστε το ΠΑΣΟΚ το βράδυ της 9ης Ιουνίου να είναι στην πλευρά των νικητών και όχι των ηττημένων.

«Έχουμε αντιμετωπίσει μόλις πριν ένα χρόνο τα συστήματα εξουσίας που στηρίζουν τον Κ. Μητσοτάκη και ήθελαν ένα ΠΑΣΟΚ παρακολούθημα, ένα ΠΑΣΟΚ συμπλήρωμα, ένα ΠΑΣΟΚ που οι δημοσκοπήσεις έδειχναν δύο μέρες πριν τις εκλογές σε μονοψήφιο ποσοστό και τα καταφέραμε.

Έτσι και τώρα, που τα ίδια συστήματα εξουσίας, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, έχουν επιλέξει ως βολικό αντίπαλο του κ. Μητσοτάκη και της Ν.Δ τον κ. Κασσελάκη, θα τα καταφέρουμε ξανά.

Ξέρουν πολύ καλά στη Ν.Δ ότι μόνο από το ΠΑΣΟΚ και τον Νίκο Ανδρουλάκη κινδυνεύουν. Έχουν αισθανθεί άλλωστε την πίεση και τις ήττες από τη σοβαρή και δομημένη αντιπολίτευση που ασκεί το ΠΑΣΟΚ. Γι’ αυτό έχουν ενεργοποιήσει όλες τις επιρροές τους φτιάχνοντας ακόμα και κόμματα parking όπως αυτό του κ. Λοβέρδου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Γαρδίκος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό οι υποψήφιες για την Ευρωβουλή με το ΠΑΣΟΚ, Κατερίνα Ρίζου και Όλγα Μαρκογιαννάκη αντίστοιχα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ