Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 03:04
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Απριλίου 2024
Επικαιρότητα

Ανοίγει η συζήτηση για το στρατόπεδο Βελισσαρίου

Off

Τι προέκυψε από τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, Ιωάννη Κεφαλογιάννη που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας

Πρόοδος διαφαίνεται έστω και σε αρχικό επίπεδο συζήτησης στο θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου.

Αυτό προκύπτει από τη συνάντηση με τον Υφυπουργό Εθνικής Αμύνης, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, αρμόδιο για θέματα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, που είχε την Παρασκευή στο γραφείο του ο Πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, «προκειμένου να τον ενημερώσει για θέματα της ως άνω αρμοδιότητάς του, σχετιζόμενα με τον νομό Ιωαννίνων και ιδιαίτερα για τις εξελίξεις για το θέμα της παραχώρησης του στρατοπέδου Βελισσαρίου στον Δήμο Ιωαννιτών και της δημιουργίας του Πάρκου Ιστορίας στο Καλπάκι, με στόχο την ανάπτυξη του στρατιωτικού τουρισμού στην ευρύτερη περιοχή», όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται ακόμα, το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ξεκινάει σύντομα συνεννοήσεις με τη νέα δημοτική αρχή Ιωαννίνων, «προκειμένου να εξευρεθεί η αμοιβαία βέλτιστη λύση για το θέμα του στρατοπέδου Βελισσαρίου, με δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη του ΓΕΣ για αποδέσμευση του μεγαλύτερου μέρους του στρατοπέδου» ενώ σημειώνεται και ότι ήδη το γραφείο του Υφυπουργού έχει επικοινωνήσει προς τούτο με το γραφείο του Δήμαρχου, Θ. Μπέγκα.

Για το μνημόνιο συνεργασίας για την ανάπτυξη του στρατιωτικού τουρισμού στο Καλπάκι, που θα υπογράψουν, μεταξύ άλλων, ο Δήμος Πωγωνίου και το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, έγινε γνωστό πως από τις 15 Απριλίου, το τελικό σχέδιο του τέθηκε υπόψιν του υπουργείου και αναμένεται σύντομα η οριστική του κατάρτιση.

Ο Κ. Τασούλας ευχαρίστησε τον Υφυπουργό Ι. Κεφαλογιάννη για την ενημέρωση και ζήτησε οι διαδικασίες της ολοκλήρωση των δύο προγραμμάτων αυτών να προχωρήσουν με ρυθμούς αποτελεσματικούς και σε πνεύμα συνεργασίας με τους αυτοδιοικητικούς φορείς.

Οι ανασκαφές στο Βουλευτήριο της Δωδώνης

Ο Πρόεδρος της Βουλής, δέχθηκε επίσης χτες στο γραφείο του την Επίτιμη Έφορο Αρχαιοτήτων, Βαρβάρα Παπαδοπούλου, που διευθύνει τη συστηματική ανασκαφή στο Βουλευτήριο της Δωδώνης, επικεφαλής ερευνητικής ομάδας, ανασκαφή που χρηματοδοτεί η Βουλή των Ελλήνων.

Η κ. Παπαδοπούλου ενημέρωσε τον Κ. Τασούλα για τις μέχρι τώρα εργασίες, για τις νέες εργασίες διαμόρφωσης στη Στοά του κτιρίου, για την ολοκλήρωση της αρχιτεκτονικής και στατικής προμελέτης, σχετικά με την αναστήλωση του Βουλευτηρίου και τις ψηφιακές αναπαραστάσεις του σημαντικού και εμβληματικού αυτού μνημείου του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της Δωδώνης.

Ο κ. Τασούλας συνεχάρη την κ. Παπαδοπούλου και την ερευνητική ομάδα και παρέσχε τη διαβεβαίωση πως η Βουλή θα συνεχίσει τη συνδρομή της, ώστε σύντομα χάρη στη μερική αναστήλωση του κτιρίου και τη διαμόρφωση του εσωτερικού του χώρου να μπορεί να γίνει κατανοητή και στους επισκέπτες η αρχική λειτουργία του.

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ