Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 04:57
Τελευταία Ενημέρωση: 31 Μαΐου 2024
Επικαιρότητα

Με στόχο την ενίσχυση των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Off

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου υπέγραψε συμφωνία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα ΗBD και συγκεκριμένα για την ένταξή της στο Ταμείο Δανείων ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ και στο Ταμείο Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ, στο πλαίσιο του Ταμείου Χαρτοφυλακίου Ταμείο Επιχειρηματικότητας – ΤΕΠΙΧ ΙΙΙ.

Η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στην Τράπεζα να έχει πρόσβαση στα νέα χρηματοδοτικά εργαλεία της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας και να υποστηρίξει ενεργά τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) της Ηπείρου ώστε να απορροφήσουν τα διαθέσιμα κεφάλαια.

Μέσα από το Ταμείο Επιχειρηματικότητας αναμένεται να διατεθούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις δάνεια ύψους 2,2, δισ. ευρώ με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους, αυξάνοντας έτσι τον αριθμό των χρηματοδοτούμενων ΜμΕ, ενώ είναι η πρώτη φορά που παρέχεται ο συνδυασμός της εγγύησης του δανείου με την επιδότηση του επιτοκίου. Τα Ταμεία συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του ΕΣΠΑ 2021-2027, ενώ είναι υπό τη διαχείριση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Στην εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης, ο Πρόεδρος της HDB, Γεώργιος Ζαββός, η CEO της HDB, Ισμήνη Παπακυρίλλου, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου, Ιωάννης Βουγιούκας.

Ο Ιωάννης Βουγιούκας, δήλωσε: «Συμμετέχουμε σε ένα ακόμα χρηματοδοτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ηπείρου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θεωρούμε ότι θα ενισχύσει το πιστοδοτικό άνοιγμα προς τις επιχειρήσεις αυτές. Ως Τράπεζα Ηπείρου είμαστε εδώ ώστε να καθοδηγήσουμε και να συμβουλεύσουμε τις επιχειρήσεις με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας τους και την υλοποίηση των στόχων τους».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ