Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 04:59
Τελευταία Ενημέρωση: 05 Ιουνίου 2024
Επικαιρότητα

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Ο Δήμος καλεί τους πολίτες να προτείνουν καλές πρακτικές

Off

Με ένα ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες να συμμετάσχουν σε δράσεις και πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος ο δήμος Ιωαννιτών και η δημοτική αρχή, διά στόματος του δημάρχου Θ. Μπέγκα, στέλνει το δικό της μήνυμα για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Ο δήμαρχος Θ. Μπέγκας στο μήνυμά του με αφορμή την Ημέρα αυτή τονίζει πως τα Ιωάννινα είναι μία πόλη – πιλότος στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα και πως ο καθένας μπορεί να κάνει τη διαφορά με μικρές καθημερινές πράξεις, όπως η ανακύκλωση, η μείωση της χρήσης πλαστικού και η φροντίδα των δημόσιων χώρων.

«Τις επόμενες ημέρες, (σ.σ σήμερα) θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των σχολείων που έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα ανακύκλωσης followgreen.

Επίσης, μαθητές της πόλης θα συμμετάσχουν σε δενδροφύτευση σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρασίνου. Παράλληλα, περιμένουμε να μας στείλετε τις καλές πρακτικές που ήδη εφαρμόζετε στα νοικοκυριά σας, ώστε να δημιουργηθεί ένα ψηφιακό λεύκωμα, με τη δική σας συμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος. Τέλος, το Σάββατο 15 Ιουνίου, το πρωί, με μεγάλο ενθουσιασμό, προετοιμάζουμε ένα πικ νικ στο πάρκο Λιθαρίτσια, για τα μικρά παιδιά του τόπου μας, τους μικρούς και εξίσου σημαντικούς Γιαννιώτες.

Ας ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε τα Γιάννενα έναν πρότυπο δήμο σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας και ανθεκτικότητας, εξασφαλίζοντας ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Μπέγκας.

Η Νέα Αριστερά

Ανακοίνωση για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εξέδωσε και η Νέα Αριστερά στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως: «Με τα λόγια του ΓΓ του ΟΗΕ, η ανθρωπότητα έχει κηρύξει έναν αυτοκαταστροφικό πόλεμο στη φύση. Οι επιπτώσεις από τις καθοδηγούμενες από το κέρδος πράξεις μας, μπορούν να μετριαστούν, σε πλήθος, αλληλένδετων, πεδίων. Στην απώλεια Βιοποικιλότητας, με τον περιορισμό της εξάπλωσής μας όλο και περισσότερο στο φυσικό περιβάλλον σε αναζήτηση νέων πηγών για εξορύξεις και νέων γαιών για καλλιέργειες. Με τον δραστικό περιορισμό των αγροχημικών. Με περιορισμό της κατάληψης γης αποκαθιστώντας υποβαθμισμένες φυσικές περιοχές. Με προστατευόμενες περιοχές χωρίς «εκπτώσεις» προς οφέλους λίγων και οικονομικά κυρίαρχων, με δημοκρατία και συμπερίληψη στη διοίκησή τους. Με μείωση των αποβλήτων. Στην παραγωγή ενέργειας με την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και τη σταθερή εναντίωση στα πυρηνικά. Με ζώνες αποκλεισμού εγκατάστασης ΑΠΕ σε περιοχές που επιφέρουν σημαντικές επιπτώσεις».

«Ήπειρος Όλον»

«Η Ήπειρος με την πλούσια φυσική, ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά οφείλει να είναι πρωτοπόρος στην πορεία προς την κλιματική ουδετερότητα και την προστασία του περιβάλλοντος. Η περιφερειακή αρχή αντ΄ αυτού είναι αντιμέτωπη με πρόστιμα για την καταστροφή του μοναδικού φυσικού πλούτου της Ηπείρου.Δική μας προτεραιότητα η ευθύνη μας στην προστασία του.Τα συμπεράσματα δικά σας», αναφέρει η παράταξη «Ήπειρος Όλον».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ