Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2022 01:35
Τελευταία Ενημέρωση: 24 Μαρτίου 2016
Επικαιρότητα

Πλησιάζει η δόση

Off

Μπορεί στη δημόσια συζήτηση να είναι ανοιχτή η συμφωνία με τους θεσμούς για το νέο φορολογικό, ό,τι κι αν συμφωνηθεί όμως θα ισχύσει από του χρόνου. Φέτος, θα ισχύσουν οι περυσινές διατάξεις και μέτρα, κάτι που βέβαια δεν κάνει πιο χαρούμενους τους φορολογουμένους, αφού η φορολογία στα χρόνια του μνημονίου έχει γίνει ένα διαρκές άγχος για τα νοικοκυριά.
Μέσα στις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων και να ανοίξει το Taxisnet. Στόχος να πληρωθεί η πρώτη δόση τον Μάιο ή τον Ιούνιο ώστε να τονωθούν και τα κρατικά έσοδα. Οι δόσεις αναμένεται και φέτος να είναι το πολύ τρεις διμηναίες αν και υπήρξαν σκέψεις για περισσότερες μηνιαίες. Αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις για το θέμα αυτό θα έρθει από τις συζητήσεις με τους θεσμούς. 
Πέρασαν πάντως από τη Βουλή διατάξεις για τα μπλοκάκια και την υποβολή  δήλωσης όσων έχουν υπογράψει σύμφωνο συμβίωσης οπότε δεν υπάρχουν άλλες εκκρεμότητες για την έναρξη της ειδικής εφαρμογής στο TAXIS αν γίνει και δημοσίευση στο ΦΕΚ.
Θυμίζουμε ότι οι φορολογούμενοι θα βρουν για τις φορολογικές δηλώσεις αναρτημένα τα στοιχεία με τα εισοδήματά τους, αφού οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και οι φορείς του Δημοσίου υποχρεούνται να τα αποστείλουν στο υπουργείο Οικονομικών.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε η ανάρτηση των βεβαιώσεων αποδοχών των συνταξιούχων του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών για το 2015 στην ιστοσελίδα του Οργανισμού.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η πρόσβαση στην εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη για ολόκληρο το χρονικό διάστημα υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, φορολογικού έτους 2015, με χρήση του ΑΦΜ και του ΑΜΚΑ του δικαιούχου.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου