Ήπειρος

Ο ποταμός Καλαμάς αργοπεθαίνει

Off

Ο βουλευτής Β’ Αθήνας με το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς ζητά με αναφορά του προς τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Τσιρώνη να μάθει τι πρόκειται να κάνει το υπουργείο για να σταματήσει επιτέλους η περαιτέρω υποβάθμιση του ποταμού Καλαμά και των παραποτάμιων περιοχών. Όπως αναφέρει: «Ο Καλαμάς ποταμός, ο έβδομος μεγαλύτερος της χώρας και από τους σημαντικότερους υγροτόπους της Ηπείρου, αποτελεί εδώ και δεκαετίες σκουπιδότοπο πτηνοτροφείων, ιχθυοτροφείων, βιομηχανιών, μονάδων παραγωγής ζωοτροφών και βυρσοδεψείων, αρκετών μάλιστα χωρίς ούτε καν άδεια λειτουργίας.
 Οι αγώνες των κατοίκων των Παρακαλάμιων χωριών προσκρούουν σε κλειστές πόρτες των κυβερνήσεων διαχρονικώς, με το υπουργείο Περιβάλλοντος να μην πράττει το παραμικρό για την απορρύπανσή του και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων»
Η Πανελλήνια Κίνηση Ενεργών Πολιτών για το περιβάλλον και την ανάπτυξη έχει καταθέσει βιώσιμες λύσεις που όχι μόνο προστατεύουν τον ποταμό αλλά προωθούν και την ήπια τουριστική ανάπτυξή του και των χωριών που συνδέονται με τον ποταμό.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου