Τελευταία Νέα

Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 05:04
Τελευταία Ενημέρωση: 06 Απριλίου 2016
Ήπειρος

Με σχέδιο και προγραμματισμό

Off

Σχεδιασμό, συνεργασία και ενημέρωση ζητάει ο Δήμαρχος Ζίτσας για την αντιμετώπιση του προσφυγικού. 
«Με φιρμάνια και τελεσίγραφα δεν μπορούμε να συμβάλλουμε στη σωστή διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος» ανέφερε ο Μιχάλης Πλιάκος σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους με αφορμή την επιστολή που έλαβε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτριο Βίτσα στην οποία του ανακοίνωνε ότι «ζητάει τη συνεργασία του Δήμου καθώς προτίθενται, μετά την παραχώρηση του χώρου από το αρμόδιο Υπουργείο, να χρησιμοποιήσουν ως χώρο φιλοξενίας προσφύγων την Παιδόπολη «Αγία Ελένη», που βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου».
Ο κ. Πλιάκος τόνισε πως δεν αντιδρά κανείς στην φιλοξενία προσφύγων, αλλά θα πρέπει όλα να  γίνουν με σχέδιο και προγραμματισμό. «Δεν είμαστε ούτε ρατσιστές, ούτε ξενοφοβικοί. Δεν θα γίνουμε όμως “αποθήκη ψυχών”. Θέλουμε να δημιουργηθεί μία δομή που θα φιλοξενήσει τον κόσμο σε ανθρώπινες συνθήκες» ανέφερε και επανέλαβε τις προϋποθέσεις που έχει θέσει με ομόφωνη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας. Συγκεκριμένα: οι χώροι φιλοξενίας να είναι στεγασμένοι και όχι παραπήγματα και σκηνές, με υποδομές που θα εξασφαλίζουν στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας τόσο για τους πρόσφυγες όσο και για την τοπική κοινωνία καθώς ο συγκεκριμένος χώρος της πρώην Παιδόπολης αποτελεί κομμάτι του αστικού ιστού του Δήμου. 
Ο Δήμαρχος Ζίτσας διεκδικεί για το Δήμο ρόλο ισότιμου συνομιλητή στα σχέδια των υπουργείων με διακριτές αρμοδιότητες και υποχρεώσεις για όλους τους εμπλεκόμενους και προτείνει ο συγκεκριμένος χώρος λόγω και της προϊστορίας του να διαμορφωθεί για να φιλοξενήσει ασυνόδευτα προσφυγόπουλα  και μητέρες με τα παιδιά τους που έχουν χάσει τους συζύγους τους εξαιτίας του πολέμου. «Ο χώρος αυτός για πολλές δεκαετίες φιλοξενούσε παιδιά τα οποία αγκαλιάστηκαν από την τοπική κοινωνία και έγιναν στη συνέχεια καταξιωμένα και ενεργά μέλη της. Είμαστε εδώ και θα σταθούμε αρωγοί προκειμένου να βοηθήσουμε ώστε να δημιουργηθεί μία αντίστοιχη δομή για τα παιδιά που έμειναν μόνα τους και γνώρισαν το σκληρό πρόσωπο του πολέμου στην τρυφερή τους ηλικία» ανέφερε ο κ. Πλιάκος και εμφανίστηκε δύσπιστος ως προς  την φερεγγυότητα των χειρισμών της κυβέρνησης  καθώς η μέχρι τώρα τακτική της στο ζήτημα του προσφυγικού αποδεικνύει ακριβώς το αντίθετο όπως αναφέρεται και στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

Ο Θ. Μπέγκας
«Αυτή τη στιγμή δεν έχω εικόνα του χώρου της Παιδόπολης. Εναλλακτικά είναι καλύτερη λύση σε σχέση με τον καταυλισμό του Κατσικά. Τον πρώτο λόγο όμως τον έχει ο Δήμος Ζίτσας και ο δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος με τον οποίο έχουμε αγαστή συνεργασία. Αν μας ζητηθεί η συνδρομή μας θα συμβάλλουμε» σημείωσε τέλος σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θ. Μπέγκας. 

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ