Αθλητικά

Ντέρμπι για μια θέση στην Ευρώπη!

Off

Ποιος θα περίμενε ή θα είχε φανταστεί στην αρχή του πρωταθλήματος, ότι το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι του ΠΑΣ με τον Πλατανιά θα είχε το χαρακτήρα του ντέρμπι για την εξασφάλιση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου; Κι όμως, από τα απίστευτα και άκρως… ελληνικά που συμβαίνουν στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο, μετά την πρωτοβάθμια εξέταση των φακέλων αδειοδότησης, το αυριανό (19.00) παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» κόντρα στον Πλατανιά, μπορεί να χαρακτηριστεί ιστορικής σημασίας και για τις δύο ομάδες.
Η πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ με τη θετική εισήγηση του αρμόδιου Γ. Δημητρίου έδωσε το πράσινο φως στην ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ για την αδειοδότηση, όπως και στον Πλατανιά, όχι όμως στον Πανιώνιο, που βρίσκεται πιο ψηλά στη βαθμολογία. Εάν αυτή η απόφαση δεν αλλάξει σε δεύτερο ή και τρίτο βαθμό, κάτι που δύσκολα θα συμβεί, αφού οι ελλείψεις του φακέλους του Πανιωνίου είναι πολύ σημαντικές, τη θέση των Νεοσμυρνιωτών θα πάρει η ομάδα που θα κατακτήσει την 6η θέση. Ο ΠΑΣ με νίκη αύριο επί του Πλατανιά και επί της Ξάνθης την τελευταία αγωνιστική, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι αυτός που θα τερματίσει στην 6η θέση, αποκτώντας δικαίωμα συμμετοχής στα πλέι οφ και εξασφαλίζοντας το ευρωπαϊκό εισιτήριο!
Έτσι, το αυριανό παιχνίδι αποκτά ιστορική σημασία για τον ΠΑΣ, που θέλει μόνο τους τρεις βαθμούς της νίκης, όπως όμως και ο Πλατανιάς, που βρίσκεται δύο βαθμούς πιο πάνω στη βαθμολογία και θέλει και αυτός μόνο τη νίκη. Η προετοιμασία της ομάδας του ΠΑΣ ολοκληρώνεται σήμερα με την τελευταία προπόνηση στο ΠΕΑΚΙ και τον Γ. Πετράκη να μην έχει στη διάθεσή του μόνον τον Γαρουφαλιά, που έκανε και χθες ατομικό πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα περιελάμβανε ομαδική αμυντική και επιθετική τακτική, στατικές φάσεις, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε οικογενειακό δίτερμα.
Μεγάλης σημασίας θα είναι και η παρουσία των φιλάθλων του ΠΑΣ στην αναμέτρηση, την οποία θέλουν και οι παίκτες της ομάδας, οι οποίοι βλέπουν το όνειρο της Ευρώπης να πλησιάζει.

Η «ιερά εξέταση» του φακέλου
Ο φάκελος της ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ αξιολογήθηκε την Πέμπτη από την αρμόδια Επιτροπή της ΕΠΟ και με τη θετική εισήγηση του Γ. Δημητρίου, έλαβε το πράσινο φως, αφού χρειάστηκε ο Γ. Χριστοβασίλης και οι συνεργάτες του να δώσουν κάποια επιπλέον στοιχεία.
Η αδειοδότηση του ΠΑΣ απομακρύνει τους περιορισμούς στις μεταγραφικές κινήσεις, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει, ότι ο Γ. Χριστοβασίλης θα ανοίξει τις κάνουλες για μεταγραφές αεροδρομίου. Άλλωστε τα τελευταία χρόνια με πολύ κόπο και αιματηρές θυσίες τα οικονομικά προβλήματα της ΠΑΕ αντιμετωπίστηκαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ενώ δόθηκε η δέουσα προσοχή στην ανάδειξη παικτών με τις μεταγραφές σε άλλες ομάδες να αποτελούν μία ισχυρή πηγή εσόδων για την ΠΑΕ τα δύο τελευταία χρόνια.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ