Ήπειρος

Θέτει θέμα αξιοπιστίας της ΥΠΑ

Off

Μύδρους για την αξιοπιστία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας που επιμένει να «θολώνει τα νερά» απέναντι στα δίκαια αιτήματα του Δήμου Ιωαννιτών και της τοπικής κοινωνίας για το αεροδρόμιο εξαπέλυσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο Θ. Μπέγκας.
Λίγες ημέρες μετά τη σύσκεψη την οποία συγκάλεσε στο δημαρχείο, ο κ. Μπέγκας ενημέρωσε το Σώμα για τις τελευταίες εξελίξεις και για την απόφαση των φορέων να απευθυνθούν στον Πρωθυπουργό, διεκδικώντας καταρχάς, ουσιαστικές και ρεαλιστικές απαντήσεις.
Όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας η ΥΠΑ έχει διαφορετικές θέσεις στη Βουλή, άλλες στις συναντήσεις με τον Δήμο και άλλες, όταν προκύπτουν συναντήσεις με τρίτους.
Τόσο ο προηγούμενος όσο και ο σημερινός διοικητής της ΥΠΑ απαξιώνουν, όπως τόνισε ο κ. Μπέγκας το Δήμο Ιωαννιτών.
«Θεωρούμε ότι δεν μπορούμε να εμπιστευθούμε την αξιοπιστία της ΥΠΑ. Έχουμε αγανακτήσει από τη στάση της ΥΠΑ, που είναι η ίδια ανεξαρτήτως πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών και  γι’ αυτό αποφασίσαμε να απευθυνθούμε στον πρωθυπουργό», είπε ο κ. Μπέγκας.  
Υπογράμμισε πως «ένα μείζον θέμα, το διεκδικούμε ενωμένοι και με την ίδια θέρμη όλοι οι φορείς του τόπου. Θέλουμε το Αεροδρόμιο Ιωαννίνων, το Αεροδρόμιο της Ηπείρου να είναι όχι μόνο ένα σύγχρονο αεροδρόμιο από πλευράς υποδομών , αλλά ένα αξιόπιστο Αεροδρόμιο όπου δεν θα έχουμε επαναλαμβανόμενες ακυρώσεις πτήσεων. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υποδεχθεί διεθνείς πτήσεις. Μόνο έτσι θα μπορέσει να υπηρετήσει την ανάπτυξη της περιοχής και την τουριστική στρατηγική. Με ένα σύγχρονο και αξιόπιστο αεροδρόμιο, μαζί με τους μεγάλους άξονες και το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, έχουμε ένα δίκτυο συνδυασμένων μεταφορών, όπως επιβάλλουν όλες οι διεθνείς αντιλήψεις». 
Από την πλευρά του ο Λαζ. Νάτσης τόνισε ότι η διεκδίκηση είναι αυτονόητη και έτσι πρέπει να γίνει, ωστόσο θα πρέπει η τοπική κοινωνία και ο Δήμος να μην στηρίξουν το σύνολο του τουριστικού οικοδομήματος, στην αναβάθμιση του αεροδρομίου.
Τέλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου εγκρίθηκε το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων, που είναι προσαρμοσμένο ώστε να πληροί τις προϋποθέσεις του αναθεωρημένου ΠΕΣΔΑ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου