Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023 11:46
Τελευταία Ενημέρωση: 14 Απριλίου 2016
Εκδηλώσεις

Πτυχές της σκοτεινής επταετίας 1967-1974

Off

Πτυχές της σκοτεινής επταετίας με έμφαση στην κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος και στην παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των ατομικών ελευθεριών παρουσιάζονται στην έκθεση που άνοιξε και επίσημα τις πύλες της στη Δημοτική Πινακοθήκη το απόγευμα της Τετάρτης.
Η έκθεση έχει τίτλο «Σκοτεινή επταετία, 1967-1974: η δικτατορία των συνταγματαρχών» και πραγματοποιείται από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία και το Δήμο Ιωαννιτών.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων μίλησε ο ιστορικός, κ. Χρήστος Χρηστίδης με θέμα «Η δικτατορία των συνταγματαρχών μέσα από τις πηγές: μία αποτίμηση».
Ο επισκέπτης, ενήλικας ή μαθητής, έχει τη δυνατότητα να επιλέξει ο ίδιος τον τρόπο της περιήγησής του στην έκθεση, παρακολουθώντας την πορεία των γεγονότων μέσα από τη χρονολογική παράταξη των τεκμηρίων, αλλά και πραγματοποιώντας τη δική του έρευνα και αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στο αρχειακό υλικό που είναι διαθέσιμο σε ειδικά διαμορφωμένες θέσεις εργασίας.
Τα τεκμήρια της έκθεσης, φωτογραφίες, πρωτοσέλιδα εφημερίδων, έντυπα, χειρόγραφα, αφίσες και οπτικοακουστικό υλικό προέρχονται από ελληνικά και ξένα αρχεία, δημόσια και ιδιωτικά, όπως η Βιβλιοθήκη της Βουλής, τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο ΕΡΤ, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, το Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο, η Γεννάδειος Βιβλιοθήκη, αλλά και από πολλές ιδιωτικές συλλογές.
Η έκθεση, στο πλαίσιο της οποίας θα πραγματοποιείται εκπαιδευτικό πρόγραμμα για μαθητές όλων των τάξεων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, θα διαρκέσει έως τις 27 Μαΐου (ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη 8:00-15:00, Παρασκευή 8:00-21:00, 
Κυριακή: 10:00-13:00, 18:00-21:00).

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου