Ήπειρος

Συνελήφθησαν οι ληστές του Βασιλικού

Off

Η ανάλυση των ευρημάτων και η κατάλληλη αξιοποίηση του προανακριτικού υλικού απέφερε καρπούς και αποκάλυψε τους δράστες των δύο ληστειών που έγιναν τον Ιανουάριο και τον Μάρτιο στο Βασιλικό Πωγωνίου. Οι δύο δράστες είναι μέλη της σπείρας που συνελήφθησαν πριν από λίγες ημέρες από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Θεσπρωτίας στην Κρυσταλλοπηγή και η συνεχιζόμενη έρευνα για την εγκληματική δράση δύο υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 21 και 26 ετών αντίστοιχα, οδήγησε στην εξιχνίαση των δύο ληστειών. Η εξιχνίαση έγινε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το ΑΤ Δελβινακίου και οι δύο αλβανοί ταυτοποιήθηκαν ως δράστες σε δύο ληστείες στο Βασιλικό. Στην εξιχνίαση των υποθέσεων συνέδραμε το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου και το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας.
Οι δράστες συμμετείχαν, με διαφορετική σύνθεση, στις παρακάτω εγκληματικές ενέργειες:
– μετά τα μεσάνυκτα της 15ης Ιανουαρίου, εισήλθαν σε σπίτι όπου διαμένουν δύο ημεδαπές, ηλικίας 62 και 64 ετών και με την απειλή όπλων, αφού ακινητοποίησαν τις παθούσες, αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 600 ευρώ.  
– ξημερώματα της 1η Ιανουαρίου έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, διέρρηξαν οικία όπου διαμένει ζευγάρι ημεδαπών, ηλικίας 84 και 78 ετών και όταν έγιναν αντιληπτοί από τους παθόντες, με την απειλή μαχαιριού και σωματικής βίας, ερεύνησαν τους εσωτερικούς χώρους και αφαίρεσαν χρυσό κόσμημα, χρηματικό ποσό και δύο κινητά τηλέφωνα. 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα και παραπέμφθηκαν στον Ανακριτή Θεσπρωτίας. 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου