Πολιτισμός

Μία «Σκανδαλόπετρα» στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Off

«Σκανδαλόπετρα»,ένα κομμάτι πέτρας, με στρογγυλεμένες γωνίες και υδροδυναμικό σχήμα, μια πανάρχαιη μέθοδος ελεύθερης κατάδυσης  και είναι ταυτόχρονα έρμα, πηδάλιο, φρένο και βάση στήριξης κατά την ανάδυση. Προβάλλει μια ολόκληρη φιλοσοφία και μεταφέρει το μήνυμα της ανιδιοτέλειας, της ευγενικής άμιλλας, της ισότητας, της δημοκρατικής σκέψης και της περιβαλλοντικής καθαρότητας. Γι’ αυτούς που γνωρίζουν η σκανταλόπετρα είναι ιδέα.
«Σκανδαλόπετρα» και ο τίτλος του νέου βιβλίου του Σωτήρη Σαμπάνη, που βασίζεται σε πραγματική ιστορία, γνωστού από τα μυθιστορήματά του «Θέλω να μείνω με τον μπαμπά», «Κόκκινος χορός» και «Οι Δίδυμες», την ποιητική του συλλογή «Μεσίστιοι Πόθοι» (βραβείο Διαγωνισμού Ποίησης «Κούρος Ευρωπού» 1998) και τα θεατρικά του έργα «Ευγενείς Αγωνίες» (γυναικείος μονόλογος – Α΄ Κρατικό Βραβείο Συγγραφής Θεατρικού Έργου 2009 στο διαγωνισμό του Υπουργείου Πολιτισμού), «Ηλιθιότητας Εγκώμιο»(διασκευή εμπνευσμένη από το θεατρικό έργο του Νιλ Σάιμον «Οι Ηλίθιοι»), και «Το σώμα του χρόνου»(ανδρικός μονόλογος). 
Για το βιβλίο θα μιλήσει, εκτός από τον συγγραφέα, ο καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Απόστολος Μπενάτσης, η δικηγόρος, μεταφράστρια και πολυδιαβασμένη συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή, ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος, ενώ αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η σκηνοθέτης και ηθοποιός Όλγα Ζήση. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα.
Η βιβλιοπαρουσίαση θα γίνει το Σάββατο14 Μαΐου στις 19:30 στο χώρο του Κεντρικού Αναγνωστηρίου της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης (1ος όροφος). Για το λόγο αυτό και προκειμένου να ετοιμαστεί η αίθουσα, η Βιβλιοθήκη δεν θα δεχτεί το κοινό της το πρωί του Σαββάτου.

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου