Εκδηλώσεις

Ένα «εργαλείο» προώθησης του Ζαγορίου

Off

Το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Εφηρμοσμένης Επικοινωνίας (ΕΠΙΕΕ) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) και το Δίκτυο Αριστείας Ζαγορίου, Zagori Excellence Network – ZEN, με την αρωγή του Δήμου Ζαγορίου διοργανώνουν ενημερωτική ημερίδα για το έργο Sense Zagori Project το οποίο υλοποιείται με δωρεά (challenge grant) του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO, στο Συνεδριακό Κέντρο στα Άνω Πεδινά την Πέμπτη 2 Ιουνίου στις12.30 μμ
Το έργο Sense Zagori Project αφορά στην προβολή και ανάπτυξη του Ζαγορίου και της ευρύτερης περιοχής μέσω καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων που ωφελούν το σύνολο της τοπικής κοινωνίας με τελικό στόχο την πρώτη παγκόσμια ολοκληρωμένη λύση smart area sustainable development. 
Η υλοποίηση της Α’ φάσης με τη δωρεά του Ιδρύματος θα ολοκληρωθεί εντός έξι μηνών και θα αποδώσει ένα πλήρως λειτουργικό εργαλείο προώθησης της περιοχής με μια δυναμική ψηφιακή εφαρμογή, αναβαθμισμένη παρουσία της περιοχής στο διαδίκτυο, πρόγραμμα επικοινωνίας και μάρκετινγκ για ευρεία διάχυσή του έργου, έτσι ώστε να περάσουμε γρήγορα στη δεύτερη φάση που αφορά στην «καρδιά» της καινοτομίας του έργου. 
Η υλοποίησή του αποτελεί μοναδική ευκαιρία να σμιλευτούν συνέργειες μεταξύ των επιχειρήσεων και φορέων που εμπλέκονται με τον τουρισμό και την πολύπλευρη ανάπτυξη στο Ζαγόρι και τις όμορες περιοχές, με δυναμική προοπτική την παγκόσμια ανάδειξη της περιοχής ως μοναδικό και πρωτοπόρο προορισμό. 
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν οι στόχοι του έργου κι οι δυνατότητες συμμετοχής όλων των ενδιαφερόμενων μερών. 
Για πληροφορίες στο e-mail στο Sense-Zagori@outlook.com
Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:
12.00-12.30 Προσέλευση – εγγραφή συμμετεχόντων
12.30 Χαιρετισμός Μαρία – Αικατερίνη Παπαχριστοπούλου – Τζιτζικώστα , Πρόεδρο Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO
12.40 Χαιρετισμός Ιωάννη Ζερβάκη, Γενικού Διευθυντή Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος
12.50 Χαιρετισμός Δημάρχου Ζαγορίου Βασίλη Σπύρου
13.00 Εισαγωγή από τον Πρόεδρο του ΖΕΝ Βασίλη Κατσούπα σχετικά με τους στόχους του ΖΕΝ και συνοπτική αναφορά στο ιστορικό συνεργασίας με το ΕΠΙΕΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών. Οι προκλήσεις του έργου και η αξία των συνεργειών μεταξύ όλων των τοπικών φορέων.
13.10 Τοποθέτηση Μιχάλη Μεϊμάρη, Καθηγητή ΕΚΠΑ και Διευθυντή ΕΠΙΕΕ. Η μη παρεμβατική τεχνολογία επαύξησης στην υπηρεσία της τοπικής ανάπτυξης σε πλήρη αρμονία με το φυσικό περιβάλλον, το παγκόσμιο χωριό, το Internet of Things, Smart cities-Smart areas και η καινοτομία ως μέσο παγκόσμιας ανάδειξης και τοπικής ανάπτυξης.
13. 20 Παρουσίαση Μαρίας Φιλιππή, Ερευνήτριας του ΕΠΙΕΕ και υπεύθυνης υλοποίησης έργου Sense Zagori σχετικά με τους βασικούς πυλώνες του: περιβάλλον, πολιτισμός, παιδεία, καινοτομία.
13.45 Ερωτήσεις, Δημόσιος διάλογος και τοποθετήσεις.

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ