Πολιτισμός

Συνέχεια στο οδοιπορικό στην πόλη

Off

Η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ανέλαβε και διοργανώνει θεματικούς περιπάτους στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή. 
Μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμπράττουν με συναδέλφους τους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων προκειμένου να αναδείξουν στο κοινό γνωστές και άγνωστες όψεις του παρελθόντος της πόλης. Πρόθεση της Επιτροπής Λόγου και Τέχνης είναι η επέκταση της δράσης αυτής σε περισσότερες περιοχές των Ιωαννίνων, γεωγραφικές και θεματικές, αξιοποιώντας τις γνώσεις και την εμπειρία των μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου και ερευνητών προς όφελος των πολιτών.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα των δυο περιηγήσεων που απέμειναν περιλαμβάνει:
– Κυριακή 29 Μαΐου, ώρα 11.00 π.μ.: περιήγηση στην Παλιά Αγορά από τους: Κ. Μπάδα, Καθηγήτρια Τμ. Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Γ.Σμύρη, Επίκ. Καθηγητή Τμ. Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Ε. Σόλομων, Επίκ. Καθηγήτρια Τμ. Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης (Σημείο συνάντησης: “Μεγάλη Ρούγα”, Συμβολή των οδών Αβέρωφ-Καλλάρη-Κουντουριώτη και Γ.Ελιγιά).
– Κυριακή 5 Ιουνίου, ώρα 11.00 π.μ.: περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Δωδώνης από  τους: Χρ.Κλείτσα, Αρχαιολόγο Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Γ.Σμύρη, Επίκ. Καθηγητή Τμ. Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Ε. Σόλομων, Επίκ. Καθηγήτρια Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης  (Αναχώρηση λεωφορείου από την Περιφέρεια Ηπείρου και σημείο συνάντησης: Φυλάκιο Αρχαιολογικού Χώρου, ώρα 11:45 π.μ.). Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 2651007319 ή να στείλετε email: ederveni@cc.uoi.gr 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου