Επικαιρότητα

Στον κόσμο της φύσης από το «μπαλκόνι των Ιωαννίνων»

Off

Μία ακόμη εξαιρετική επιλογή, περιβαλλοντικού και οικολογικού χαρακτήρα έχουν για τις εκδρομές τους, τα σχολεία αλλά και άλλοι φορείς και σύλλογοι από ολόκληρη την Ελλάδα, που επιλέγουν την πόλη των Ιωαννίνων.
Το Περιβαλλοντικό Κέντρο Αειφορίας της Θήρας της Ε’ ΚΟΗ που λειτουργεί στους Λιγκιάδες, σε μία εξαιρετική θέση στο αποκαλούμενο «μπαλκόνι των Ιωαννίνων» αποτελεί ήδη έναν μοναδικό προορισμό των εκπαιδευτικών εκδρομών, στο τέλος της σχολικής χρονιάς.
Την ευκαιρία να περιηγηθούν στο Κέντρο από τον ψηφιακό ξεναγό, να ενημερωθούν για τα είδη της χλωρίδας και της άγριας πανίδας της Ηπείρου, καθώς επίσης για το ρόλο και την προσφορά του κυνηγίου και των κυνηγετικών οργανώσεων, είχαν οι μαθητές της Δ’ τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων.
Παρών στην ξενάγηση και ο Γεν. Γραμματέας της Ε’ ΚΟΗ Χαράλαμπος Μπρέχας, που στάθηκε στην σημασία που έχει για τα παιδιά να μαθαίνουν τον τρόπο της ορθολογικής διαχείρισης του φυσικού περιβάλλοντος.
Η ξενάγηση περιλαμβάνει όπως ανέφερε ο επιστημονικός συνεργάτης της Ε’ ΚΟΗ Σπ. Μπαλαμπέκος την παροχή πληροφοριών για τη βλάστηση και την άγρια πανίδα, τις συνήθειες των ειδών, τον τρόπο προστασίας, αλλά και το ρόλο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.
Καταλήγοντας ο κ. Μπαλαμπέκος τόνισε πως υπάρχει ήδη στενή συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας ώστε το Περιβαλλοντικό Κέντρο της Ε’ ΚΟΗ να ενταχθεί στον επίσημο κατάλογο του υπουργείου για το πρόγραμμα εκπαιδευτικών επισκέψεων των σχολείων ολόκληρης της χώρας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου