Επικαιρότητα

Έβαλε θεμέλια η Αρχιτεκτονική Ιωαννίνων

Off

Σε στέρεες βάσεις έχει μπει η λειτουργία της Αρχιτεκτονικής Σχολής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με το πρώτο έτος των σπουδών να ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες με επιτυχία.
Το θετικό δεν είναι μόνο ότι η σχολή υλοποιεί ένα υψηλού επιπέδου ακαδημαϊκό έργο, αλλά ότι αυτό αναγνωρίζεται και από τους ίδιους τους φοιτητές, όπως φαίνεται και από την ίδια την πολιτεία.
Με την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους η Αρχιτεκτονική θα υποδεχθεί επιπλέον 50 πρωτοετείς φοιτητές, μεγαλώνοντας ακόμη περισσότερο και δίνοντας ισχυρά επιχειρήματα στις πρυτανικές αρχές για την προώθηση του αιτήματος ίδρυσης της Πολυτεχνικής Σχολής.
Το απόγευμα της Τετάρτης, η διοικούσα επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου υποδέχθηκε τους πρωτοετείς φοιτητές σε μια εκδήλωση γνωριμίας, με τον πρόεδρο Χρ. Παπαβρανούση να αναφέρεται στην διαχρονική προσπάθεια των φορέων της πόλης για την ίδρυση της σχολής.
Ο Πρύτανης Γ. Καψάλης αναφέρθηκε στη λειτουργία της σχολής κατά το πρώτο έτος, εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες προς όλους εκείνους που βοήθησαν με τη στάση τους στην ίδρυση της Αρχιτεκτονικής.
Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν και οι αναπληρωτές Πρύτανη Ανδρέας Φωτόπουλος και Θωμάς Μπάκας, ενώ για τη φιλοσοφία στην οποία στηρίζεται η σχολή μίλησε ο καθηγητής Άγγελος Παπαγεωργίου.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου