Αθλητικά

Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η προετοιμασία

Off

Με δεδομένη την ανάγκη να είναι έτοιμος στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια τον Ιούλιο, κινείται πλέον ο ΠΑΣ Γιάννινα με την προετοιμασία να συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και του ποδοσφαιριστές να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους μέσα στο γήπεδο.
Το πρωινό πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις δύναμης, ιδιοδεκτικότητας και αερόβιας ικανότητας ενώ το απόγευμα το προπονητικό επιτελείο δούλεψε πάλι πάνω στην τεχνικοτακτική ενώ ακολούθησε και οικογενειακό δίτερμα. Οι διπλές προπονήσεις συνεχίζονται και περιλαμβάνουν προπόνηση τόσο στο ΠΕΑΚΙ (08:00) όσο και στους «Ζωσιμάδες».

Το πρωτάθλημα 
Μία ενδιαφέρουσα στατιστική «ακτινογραφία», του πρωταθλήματος που ολοκληρώθηκε παρουσίασε η Super League στην ιστοσελίδα της με πολλά ενδιαφέροντα ατομικά στοιχεία, όπως τον αριθμό των ποδοσφαιριστών ανά υπηκοότητα, ανά ήπειρο, ανά ηλικία, τον αριθμό συμμετεχόντων ανά ομάδα, το μέσο όρο ηλικίας των ποδοσφαιριστών ανά ομάδα, αλλά και ομαδικά στατιστικά δεδομένα, όπως το σύνολο των τελικών προσπαθειών ανά ομάδα, τα γκολ ανά τελική προσπάθεια, οι ασίστ, τα εύστοχα γεμίσματα, οι πάσες, τα λάθη, οι αποκρούσεις, τα φάουλ, αλλά ακόμα και τα δοκάρια.
 Στο Πρωτάθλημα της Super League 2015-16, συμμετείχαν 251 Έλληνες ποδοσφαιριστές, δηλαδή ποσοστό 54%, ενώ 154 (33%) ήταν κοινοτικοί και 61 ποδοσφαιριστές (13%) ήταν μη κοινοτικοί.
 Οι ποδοσφαιριστές προέρχονταν από 45 συνολικά χώρες, σύμφωνα με την υπηκοότητά τους. Η Ισπανία και η Γαλλία είχαν τη μερίδα του λέοντος με 25 ποδοσφαιριστές η καθεμιά, ενώ στον αντίποδα εκπροσωπήθηκαν και χώρες όπως η Φινλανδία (1), η Σλοβενία (1), η Ονδούρα (1), η Κολομβία (1) και η Μάλτα (1), μεταξύ άλλων.
 Η κατανομή των αλλοδαπών ποδοσφαιριστών ανά ήπειρο, σύμφωνα με την υπηκοότητά τους, αναδεικνύει την Ευρώπη ως «πρωταθλήτρια», με 159 ποδοσφαιριστές (ποσοστό 74%), ενώ εκπροσωπείται η Ασία με 1 ποδοσφαιριστή (ποσοστό 0,5%), αλλά και η Βόρεια Αμερική με 3 (1,4%), μεταξύ άλλων.
 Ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που πάτησε το χλοοτάπητα γηπέδου της Super League το 2015-16 ήταν ο Γιώργος Τζελέπης του Πανθρακικού σε ηλικία 16 ετών, ενώ ο μεγαλύτερος ήταν ο Ανρί Καμαρά του Παναιτωλικού, ο οποίος αγωνίστηκε στο Πρωτάθλημα της Super League 2015-16 σε ηλικία 39 ετών. Το μεγαλύτερο ποσοστό ωστόσο, με 80 παίκτες συνολικά, ήταν στην ηλικιακή ομάδα 24-25 ετών.
 Η ΑΕΛ Καλλονής χρησιμοποίησε συνολικά 35 ποδοσφαιριστές και ο ΠΑΣ Γιάννινα 23, με τις υπόλοιπες ομάδες να καλύπτουν το υπόλοιπο εύρος στα ρόστερ τους. Ο Πανιώνιος είχε 25 Έλληνες ποδοσφαιριστές στο δυναμολόγιό του και παράλληλα το χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας με 23,8 έτη.
 Ο Μιχάλης Μανιάς του ΠΑΣ Γιάννινα βρέθηκε στην κορυφή των τελικών προσπαθειών με 74 (1 ανά 7,4 προσπάθειες μετουσιώθηκαν σε γκολ), ενώ ο Μπράνα Ίλιτς του ΠΑΣ Γιάννινα είχε 65 στα 184 εύστοχα γεμίσματα.
 Ο πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος της Super League Κώστας Φορτούνης του Ολυμπιακού κατέγραψε, εκτός των γκολ που πέτυχε (18), και 12 ασίστ, κατακτώντας και αυτή τη στατιστική διάκριση.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου