Επικαιρότητα

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση

Off

Ούτε φωνή, ούτε ακρόαση από το υπ. Παιδείας και το υπ. Οικονομικών παρά τις δεσμεύσεις της αρμόδιας αναπλ. υπουργού κας Αναγνωστοπούλου στις αρχές του Ιουνίου για την καταβολή στα ΑΕΙ της 1ης δόσης της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης. 
Το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως και το σύνολο των ΑΕΙ της χώρας βρίσκεται αντιμέτωπο με την οικονομική κατάρρευση, αφού η 1η δόση καλύπτει σχεδόν το 50% της ετήσιας τακτικής επιχορήγησης και μέσω αυτής θα πρέπει να καλυφθούν οι οφειλές που έχουν δημιουργηθεί από τις αρχές του έτους προς τους προμηθευτές. Η υπομονή έχει ξεπεράσει τα όριά της, ενώ στα… κάγκελα βρίσκονται φυσικά οι προμηθευτές, που περιμένουν να εισπράξουν τα χρήματά τους, χωρίς ανταπόκριση μέχρι στιγμής. Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρύτανης του πανεπιστημίου Γ. Καψάλης εκφράζοντας την ευχή και την ελπίδα παράλληλα, τα χρήματα αυτά να δοθούν το αργότερο μέχρι τα μέσα του Ιουλίου.

Υποδοχή σπουδαστών 
στο ΚΕΔΕΓΠΟ
Προσηλωμένο στις διεθνείς συνεργασίες και την προσπάθεια εξωστρέφειας παραμένει το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που υποδέχθηκε χθες στο Κέντρο Διδασκαλίας Ελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού, 40 νέους σπουδαστές από 17 διαφορετικές χώρες. 
Το γεγονός πως τα προγράμματα διδασκαλίας του ΚΕΔΕΓΠΟ γνωρίζουν συνεχώς και μεγαλύτερη αναγνώριση από σπουδαστές από ολόκληρο τον πλανήτη, αποτελεί μία σημαντική επιτυχία για το πανεπιστήμιο, ιδιαίτερα μάλιστα τη στιγμή, που οι ίδιοι οι σπουδαστές καλύπτουν τα έξοδα της διαμονής τους. Η υποδοχή των 40 σπουδαστών έγινε από τον πρύτανη και πρόεδρο του Κέντρου Διδασκαλίας Γ. Καψάλη, που αναφέρθηκε συνοπτικά στο πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες για την επιλογή τους.  

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου