Επικαιρότητα

Μία ακόμα άρνηση για τα σκουπίδια της Λευκάδας

Off


Αρνητική κατά πλειοψηφία για τη μεταφορά απορριμμάτων από τη Λευκάδα στο ΧΥΤΑ του Ελληνικού, ήταν η απάντηση του ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων στη συνεδρίασή του αργά χθες το μεσημέρι. Ο δήμος Λευκάδας είχε υποβάλλει έγγραφο αίτημα για τη μεταφορά απορριμμάτων στους ΧΥΤΑ της Ηπείρου, όμως και ο ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων κινήθηκε στην ίδια κατεύθυνση με αυτήν του ΦΟΔΣΑ Άρτας, που επίσης γνωμοδότησε αρνητικά, ενώ αύριο Τετάρτη συνεδριάζει ο ΦΟΔΣΑ Θεσπρωτίας – Πρέβεζας για τη μεταφορά απορριμμάτων στο Καρβουνάρι. Η απόφαση πάντως δεν ήταν ομόφωνη, καθώς οι δημοτικοί σύμβουλοι που εκπροσωπούν το δήμο Ιωαννιτών στο ΔΣ του ΦΟΔΣΑ, αντιδήμαρχος Δημ. Κατηρτσίδης και ο σύμβουλος Λευτ. Δοβανάς, πρότειναν την αποδοχή του αιτήματος της Λευκάδας, με μία ποσότητα απορριμμάτων, που δε θα ξεπερνά τις 2000 τόνους ετησίως. Η Λευκάδα έχει αιτηθεί τη μεταφορά 15000 τόνων απορριμμάτων σε ετήσια βάση προς τους τρεις ΧΥΤΑ της Ηπείρου, μέχρι στιγμής όμως υπάρχουν δύο αρνητικές απαντήσεις από τους ΧΥΤΑ Ελληνικού και Βλαχέρνας, ενώ αναμένεται επίσης αρνητική και η τρίτη για το ΧΥΤΑ Καρβουναρίου.
Το ενδιαφέρον στη συνέχεια επικεντρώνεται στη στάση του υπ. Εσωτερικών και στην απόφαση που θα λάβει για τη μεταφορά των απορριμμάτων της Λευκάδας, αλλά και στη στάση της Περιφέρειας Ηπείρου, με τον Αλ. Καχριμάνη να δηλώνει την περασμένη Παρασκευή θετικός στη μεταφορά απορριμμάτων από τη Λευκάδα, όχι όμως και από την Κέρκυρα.

Η Κέρκυρα
Στην Κέρκυρα σταμάτησε το Σάββατο ο αποκλεισμός του ΧΥΤΑ από κατοίκους και ξεκίνησε η αποκομιδή. Ο Δήμαρχος Κέρκυρας, Κώστας   Νικολούζος, ενημέρωσε χτες τα τοπικά ΜΜΕ για την επιχείρηση   που ξεκίνησε από το Σάββατο το μεσημέρι για την αποκομιδή  των   περίπου 5.000 τόνων σκουπιδιών που είχαν συσσωρευτεί  σε ολόκληρη   την  Κέρκυρα,  λόγω του  20ήμερου αποκλεισμού του ΧΥΤΑ Μέσης.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου