Επικαιρότητα

Κοινή πορεία για την προβολή των Ιωαννίνων

Off

Κοινή πορεία για την προώθηση της προβολής των Ιωαννίνων θα έχουν ο Δήμος Ιωαννιτών με τους Ηπειρώτες του εξωτερικού. 
Μάλιστα αναμένεται να γίνει και παρέμβαση στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα για το πρόβλημα του αεροδρομίου Ιωαννίνων «και την πολιτική της αδράνειας που επιδεικνύουν οι αρμόδιες αρχές της κρατικής διοίκησης απέναντι στην επιβαλλόμενη προσπάθεια αυτό να καταστεί πτητικά αξιόπιστο» θα κάνει το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, όπως διαβεβαίωσε εκ μέρους του η πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης, Δήμητρα Πέτσα στη συνάντηση που είχε χτες το μεσημέρι στο Δημαρχείο με τον δήμαρχο Ιωαννιτών, Θωμά Μπέγκα και τον αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νίκο Γκόλα. 
Ο δήμαρχος παρέδωσε στην πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Ευρώπης την ανοιχτή επιστολή που απηύθυναν πρόσφατα προς τον πρωθυπουργό οι εκπρόσωποι των φορέων των Ιωαννίνων και την ενημέρωσε για τις σημαντικές δυσκολίες που προκαλεί η δυσλειτουργία του αερολιμένα.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η κα. Πέτσα συμφώνησε όπως το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού συμμετάσχει ενεργά στο εγχείρημα της τουριστικής προβολής της πόλης των Ιωαννίνων που προωθεί ο δήμος Ιωαννιτών.
Σε πρώτη φάση, αναγνωρίστηκε η ανάγκη μίας συνεργασίας στο πεδίο της ανάληψης κοινών πρωτοβουλιών και οργάνωσης σχετικών δράσεων, προκειμένου να δοθεί η ευκαιρία σε αρκετούς κατοίκους του εξωτερικού να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο  μας. Μεταξύ άλλων, θα επιδιωχθεί η παρουσίαση του τουριστικού προορισμού «Ιωάννινα» σε δύο ή τρεις διαφορετικές πόλεις της Γερμανίας (roadshow), με σκοπό την προσέλκυση διαφορετικών ομάδων πιθανών επισκεπτών. Το επόμενο διάστημα θα εξεταστεί η προοπτική και άλλων μορφών συνεργασίας μεταξύ δήμου Ιωαννιτών και Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού. 

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου