Εκδηλώσεις

Τα παιδιά αγκαλιάζουν τις εκδηλώσεις στους Μελιγγούς

Off

Μεγάλη ήταν, το τριήμερο, η συμμετοχή παιδιών σε διάφορες δράσεις που έγιναν στους Μελιγγούς και οργάνωσε η Αδελφότητα του χωριού.
Μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, με γονείς, παππούδες, θείους και φίλους συγκεντρώνονται από την περασμένη Παρασκευή και κάθε απόγευμα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου όπου, με την καθοδήγηση του Μελιγγιώτη γλύπτη Βαγγέλη Κωστούλα, φτιάχνουν όλοι μαζί με κέφι, μια μεταλλική κατασκευή κεντημένη με τενεκεδάκια, δημιουργώντας ένα φωτεινό έργο τέχνης, έναν ήλιο, που θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή το απόγευμα και θα τοποθετηθεί σ’ έναν τοίχο κοντά στο χώρο όπου βρίσκεται το περυσινό πολύχρωμο αερόστατο.
Επίσης, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο προαύλιο του Λαογραφικού Μουσείου Μελιγγών «Οι Μελιγγόκουκλες» (ομάδα της Αδελφότητας) παρουσίασαν με επιτυχία την παράσταση κουκλοθέατρου «Το αγόρι με τα μαγικά δάχτυλα», έναν νορβηγικό μύθο βασισμένο σε διασκευασμένο κείμενο της Ειρήνης Σουργιαδάκη. Υπεύθυνες για την παράσταση ήταν η Αγνή Τσίρκα και η Λένα με την Γιώτα Νάκη. Στο βιολί, συνόδευσε η Μαρίνα Βλάχου.
Η αποκορύφωση του τριημέρου ήταν την Κυριακή το απόγευμα, που έγινε μια ξεχωριστή εκδήλωση με εκπαιδευτικό χαρακτήρα. Μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου, καταγόμενοι απ’ τους Μελιγγούς, παρουσίασαν εργασίες που έκαναν στα σχολεία τους, με τις οποίες συμμετείχαν και σε Πανελλαδικούς διαγωνισμούς και αφορούσαν θέματα σχετικά με την ιστορία των Ιωαννίνων, την φωτογραφία, την σύγχρονη τεχνολογία και τη ρομποτική.
Ο Βαγγέλης Τζίμας, ο Θοδωρής Κίτσος, η Σοφία Στέφου και η Ελένη Τζίμα περιέγραψαν την εμπειρία τους απ’ τη συμμετοχή σ’ αυτά τα προγράμματα και απάντησαν σε ερωτήσεις των ακροατών. Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήραν οι Χριστίνα και Κατερίνα Παππά, φοιτήτριες και οι δύο, που ανέλαβαν να «ξεναγήσουν» μικρούς και μεγάλους στον κόσμο της επιστήμης, κάνοντας εύκολα αλλά συναρπαστικά πειράματα Χημείας. 
Το επόμενο ραντεβού είναι την Τετάρτη το απόγευμα με παιχνίδια των παιδιών στην πλατεία του χωριού και την Πέμπτη το απόγευμα με το διαγωνισμό καλαθιών στο γήπεδο μπάσκετ.

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου