Τελευταία Νέα

Δωμάτιο στις Εστίες… για δύο χρόνια
Τη νέα νομοθεσία αξιοποιεί ο Δήμος για την Κυρά Φροσύνη
Συνεχίζονται οι απόπειρες εξαπάτησης για δήθεν εξόφληση λογαριασμών από την Περιφέρεια Ηπείρου
H Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε βιομηχανία και λιανεμπόριο
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΟΠΗΣ ΤΖΟΥΦΗ Άμεση επίλυση των προβλημάτων των σχολικών τροχονόμων
Πρωτοβουλίες για την προστασία των κοινόχρηστων χώρων
ENERGEAN Η Carlyle εξαγοράζει τo χαρτοφυλάκιο σε Αίγυπτο, Ιταλία και Κροατία
Πάνω από 13.000 εγγραφές και 5.461 συνεντεύξεις
ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΓΚΑΝΗ Έκθεση Ευρωπαϊκών μεταλλίων και παρασήμων
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Προχωράνε οι εργασίες στο Κέντρο για το Παιδί
Χωρίς νερό τα ψηλά σημεία του Κατσικά και της Ανατολής
29 ΙΟΥΝΙΟΥ Συναυλία της χορωδίας Bellevue Presbyterian Church Sanctuary Chorus
Μήνυμα αλληλεγγύης από το Φεστιβάλ «Το Κοινό μας Σπίτι»
Οι παλιές ανάγκες, τα μεγάλα έργα και η παραίτηση από τον σχεδιασμό
Τα του Καίσαρος…
Σάββατο 22 Ιουνίου 2024 10:52
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Αυγούστου 2016
Αθλητικά

Με επιτυχία ο Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού

Off

Επιτυχημένο θεωρείται το διήμερο εκδηλώσεων για τον «12ο Κολυμβητικό Διάπλου του Αμβρακικού» που διοργάνωσε το Σαββατοκύριακο ο Δήμος Αρταίων στην Κορωνησία. 
Τόσο ο Κολυμβητικός Διάπλους, στον οποίο συμμετείχαν αθλητές και αθλήτριες από όλη την χώρα, όσο και οι παράλληλες εκδηλώσεις συγκέντρωσαν πλήθος κόσμου και έδειξαν ότι ο αγώνας, ο οποίος φέτος διευρύνθηκε, μπορεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την Άρτα και όχι μόνο, καθώς και πόλο έλξης επισκεπτών στην περιοχή, σύμφωνα και με τη σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων.
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης υπογράμμισε πως «αποφασίσαμε από φέτος να διευρύνουμε τον Κολυμβητικό Διάπλου, με τη διοργάνωση για πρώτη φορά παράλληλων δράσεων, οι οποίες αναδεικνύουν την ομορφιά της περιοχής, τονώνουν την τοπική οικονομία και μεταφέρουν ένα σημαντικό μήνυμα: αυτό της ανάγκης για μεγαλύτερη προσοχή από όλους μας στον ίδιο τον Αμβρακικό.  
Ως Δημοτική Αρχή Αρταίων στοχεύουμε στην μεγαλύτερη προσέλευση επισκεπτών στην περιοχή μας και κυρίως τώρα το καλοκαίρι εδώ στην Κορωνησία, πιστεύοντας ακράδαντα ότι δεν έχουμε σε τίποτε να ζηλέψουμε από άλλες περιοχές. Αρκεί να δουλέψουμε όλοι μαζί πάνω στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της Κορωνησίας και του ίδιου του Αμβρακικού Κόλπου».
Στον 12ο Κολυμβητικό Διάπλου νικητές ήταν οι Γιώργος Σταυρόπουλος (Άνδρες) και Αικατερίνη Σιδηροπούλου (Γυναίκες) από τη Θεσσαλονίκη, που κάλυψαν την διαδρομή από τη Βόνιτσα στην Κορωνησία, μήκους 11 χιλιομέτρων, σε 3 ώρες και 9 λεπτά. Την πρώτη τριάδα συμπλήρωσαν για τους άνδρες οι Χρήστος Ηλιάδης και Κωνσταντίνος Ζαμπέτογλου και για τις γυναίκες οι Ελίνα Μάνθα και Κλεοπάτρα Στογιαννίδου. 
Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε επίδειξη kite surfing από το Ναυτικό Όμιλο Κορωνησίας και Περιβαλλοντικός Περίπατος από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Άρτας και τον Σύλλογο Φίλων κατά του Καρκίνου του Μαστού «ΕπιΣτήθιοι», ενώ στο Κάστρο της Κούλιας διεξήχθη ημερίδα με θέμα «Αμβρακικός Κόλπος: Φύση-Πολιτισμός-Τουρισμός». Το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι της Κορωνησίας το παραδοσιακό Ψαράδικο Γλέντι, το οποίο αναβίωσε μετά από 10 περίπου χρόνια. 
Την Κυριακή στα νερά της Κορωνησίας έπεσαν και δεκάδες παιδιά από κολυμβητικές ακαδημίες της Άρτας, που έδωσαν με την παρουσία τους έναν ξεχωριστό τόνο στην εκδήλωση. 

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ