Επικαιρότητα

Λίφτινγκ παντού στις εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚΙ

Off

Μία αναγκαία παρέμβαση που εξυπηρετεί και λειτουργικές αλλά και αισθητικές ανάγκες βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της στις αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΝΚΙ.
Ουσιαστικά πρόκειται για το μοναδικό σοβαρό λίφτινγκ των τελευταίων ετών, που αλλάζει προς το καλύτερο την εικόνα των αθλητικών υποδομών και δημιουργεί καλύτερες συνθήκες και προϋποθέσεις για τους αθλούμενους.
Η μεγαλύτερη παρέμβαση είναι αυτή που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά στην αντικατάσταση μέρους της στέγης του κολυμβητηρίου.
Μία παρέμβαση που ολοκληρώνεται εντός της εβδομάδας με τον πρόεδρο της Επιτροπής Διοίκησης του ΠΕΑΚΙ Σπύρο Πάικα να τονίζει ότι θα τηρηθεί η συμφωνία με τα σωματεία και πως το κολυμβητήριο θα ανοίξει τις πύλες του στις 19 Σεπτεμβρίου.
Από την άλλη, το κλειστό γυμναστήριο του ΕΑΝΚΙ παρουσιάζει και αυτό μία τελείως διαφορετική εικόνα αφού έχουν γίνει παρεμβάσεις στις κερκίδες, βελτιώνονται οι συνθήκες στα αποδυτήρια, ενώ εντός των ημερών αναμένεται να τοποθετηθεί ο νέος ηλεκτρονικός πίνακας.
Ακόμη έχει γίνει συντήρηση στις μπασκέτες, ενώ έχουν τοποθετηθεί καινούργιες εστίες για το χάντμπολ.
Τέλος, πολύ καλύτερη είναι η εικόνα στα λεμβαρχεία που έχουν βαφεί και εσωτερικά αλλά και εξωτερικά, με την καθοριστική συνδρομή της εταιρείας Πολύβιος Καρράς.
«Χρόνο με το χρόνο, παρά τα προβλήματα και τις ελλείψεις, οι εγκαταστάσεις παρουσιάζουν καλύτερη εικόνα. Ειδικά το κολυμβητήριο χρειάζεται για τη συντήρηση και λειτουργία του σε ετήσια βάση όσα χρήματα χρειάζονται όλες οι υπόλοιπες υποδομές. Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης και του πλαστικού χλοοτάπητα στο γήπεδο ποδοσφαίρου θα έχουμε μία συνταρακτικά καλύτερη εικόνα στις εγκαταστάσεις σε σχέση με το παρελθόν», τόνισε ο κ. Πάικας εκφράζοντας θερμές ευχαριστίες στα μέλη της διοίκησης για την καθημερινή προσφορά τους.

Απάντηση για το «χαράτσι»
Από την πλευρά του ο Παύλος Κοντογιάννης, μέλος της Ε.Δ. του ΠΕΑΚΙ αναφέρθηκε και στις παρεμβάσεις, αλλά και στην αναγκαιότητα να αντιληφθούν το σύνολο των σωματείων και των χρηστών των εγκαταστάσεων, ότι για να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς, θα πρέπει να ακολουθηθεί ένα νέο μοντέλο λειτουργίας.
«Να αντιληφθούν όλοι ότι για να σώσουμε διάφορες καταστάσεις χρειάζεται να αλλάξουμε τρόπο λειτουργίας. Σε κάποιους ίσως δεν αρέσει, άλλους τους ξεβολεύει και κάποιους άλλους τους ανησυχεί. Αν δεν γίνουν όμως αυτά που πρέπει, οι εγκαταστάσεις θα υποβαθμιστούν, και στο τέλος θα κλείσουν. Μας κατηγορούν ότι επιβάλλουμε χαράτσι στα σωματεία. Μιλάμε για ένα ποσό 3 ευρώ για κάθε προπόνηση. Υπάρχει διαφορά φιλοσοφίας και αντίληψης για τη χρήση της δημόσιας εγκατάστασης, που εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να έχει κάποια ανταποδοτικότητα και αυτή να δαπανάται εξ ολοκλήρου για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων.
Κάποιοι δεν ανταποκρίθηκαν μέχρι σήμερα όμως θα τα εισπράξουμε τα χρήματα, διαφορετικά δεν θα κάνουν χρήση των εγκαταστάσεων. Αντί να επιτίθενται πάντως καλύτερα να απολογηθούν γιατί δεν έγιναν όσα έπρεπε όταν η ετήσια επιχορήγηση ξεπερνούσε το 1 εκ. ευρώ και σήμερα έχουμε μόλις 400.000 ευρώ», κατέληξε ο κ. Κοντογιάννης.

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου