Επικαιρότητα

Οι εργαζόμενοι δεν το βάζουν κάτω

Off

Η προετοιμασία για την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτέλεσε το επίκεντρο της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στην Αθήνα, ενώ θα ακολουθήσουν και συνεδριάσεις των τοπικών οργάνων προκειμένου να γίνει ο συντονισμός της συμμετοχής στη ΔΕΘ και των μετακινήσεων.
Επίσης, καθοριστικής σημασίας για την αποτίμηση της δράσης του συνδικαλιστικού κινήματος στη δημόσια διοίκηση θεωρείται και η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί 22 και 23 Σεπτεμβρίου.
Όλες οι παραπάνω συζητήσεις και οι κινητοποιήσεις εντάσσονται σε ένα πλαίσιο ασφυκτικό, όπως αυτό ορίζεται από τις συνθήκες της νέας διαπραγμάτευσης και κυρίως από τις απαιτήσεις των δανειστών για νέες αλλαγές στα εργασιακά, αλλά και στη συνδικαλιστική νομοθεσία.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ν.Τ. Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ Χρ. Γρίβας ειδικά στον ιδιωτικό τομέα όπου επικρατεί ένα εργασιακό καθεστώς ζούγκλας, είναι ανώφελο να γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση για μεγαλύτερη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων.
«Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονταν κάποιοι εδώ και έξι χρόνια, δε γίνεται ούτε πρόκειται να έρθει με λογικές και πρακτικές Βουλγαρίας και Ρουμανίας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Υποχρεωτικές μετατάξεις
Οι συνδικαλιστές στη δημόσια διοίκηση στο μεταξύ βρίσκονται για πολλοστή φορά σε αναβρασμό εξαιτίας του ότι το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης αν και τάσσεται υπέρ του διαλόγου, επί της ουσίας καταθέτει ένα σχέδιο νόμου, χωρίς καν να απευθύνει πρόσκληση για διάλογο στους ενδιαφερόμενους.
Μάλιστα, ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως οι αιτήσεις για τις μετατάξεις των υπαλλήλων στη δημόσια διοίκηση δεν θα περνούν από τα υπηρεσιακά συμβούλια, όπως γινόταν μέχρι σήμερα, αλλά από μια διορισμένη από τον υπουργό τριμελή επιτροπή.
«Με λίγα λόγια έχουμε μία από τα ίδια. Όποιον ή όποιους θέλει ο υπουργός μπορεί να τους μετακινεί. Με τον τρόπο αυτό δε μπορούμε να έχουμε ή να ελπίζουμε σε σύγχρονη δημόσια διοίκηση», κατέληξε ο κ. Γρίβας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ