Χωρίς κατηγορία

Αγιασμοί και ευχές στα σχολεία του Δήμου Ζίτσας

Off

Πρεμιέρα για τη νέα σχολική χρονιά το πρωί της Δευτέρας καθιερωμένο αγιασμό στις σχολικές μονάδες και του Δήμου Ζίτσας. Ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος παραβρέθηκε στις τελετές αγιασμού που τελέστηκαν στα Δημοτικά Σχολεία (1o και 2o) της Δ.Κ. Ελεούσας και ακολούθως μετέβη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο όπου η τελετή έγινε παρουσία του  βουλευτή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφου, του θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας Γιάννη Καραμπίνα, του Περιφερειακού Συμβούλου Σπύρου Πάικα, του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βασίλη Γαρδίκου, εκπαιδευτικών και γονέων.
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος ευχήθηκε στους μαθητές καλή πρόοδο, να είναι προσηλωμένοι στους στόχους τους, να αγαπάνε και να προσέχουν τους χώρους των σχολείων τους. 
Απευθυνόμενος δε προς τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, τους διαβεβαίωσε πως ο Δήμος με τις αρμόδιες σχολικές επιτροπές καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε όλα τα σχολικά κτίρια να βρίσκονται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και με τα λιγότερα λειτουργικά προβλήματα.
Να σημειωθεί ότι όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργεία του Δήμου με εργάτες γενικών καθηκόντων και ελαιοχρωματιστές, υπό την επίβλεψη των προέδρων των σχολικών επιτροπών Α/βθμιας και Β/βθμιας Εκπαίδευσης κ.κ. Περικλή Γρίβα και Φώτη Ράρρα αντίστοιχα, προχώρησαν σε εργασίες αποκατάστασης φθορών που παρουσίαζαν τα σχολικά κτίρια και οι αύλειοι χώροι ώστε με την έναρξη της σχολικής χρονιάς να είναι όλα έτοιμα.
Ειδικότερα, σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν στο Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Βουνοπλαγιάς, στα Νηπιαγωγεία Ζίτσας και Ελεούσας, στα Δημοτικά Σχολεία Αγίου Ιωάννη και Μεταμόρφωσης καθώς και στα Γυμνάσια Ζίτσας, Μεταμόρφωσης και Ελεούσας.   

 

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου