Επικαιρότητα

Ξεκινάει το κυνήγι λαγού και αγριογούρουνου

Off

Στους κυνηγότοπους του λαγού και του αγριογούρουνου θα βρεθούν από σήμερα Σάββατο χιλιάδες κυνηγοί σε ολόκληρη τη χώρα.
Η πρώτη μέρα άσκησης της θήρας για τα τριχωτά θηράματα αναμένεται με αγωνία από το σύνολο της κυνηγετικής οικογένειας, με τις ευχές όλων να επικεντρώνονται στην ανάγκη μιας καλής και αποδοτικής χρονιάς, κυρίως χωρίς ατυχήματα.
Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων Ευάγγελος Λύτρας αφού ευχήθηκε σε όλους μία καλή κυνηγετική χρονιά έκανε συστάσεις για τους λίγους επιτήδειους που εμφανίζονται τέτοιες ημέρες να μην γνωρίζουν ποια θηράματα επιτρέπονται.
«Το κυνήγι της πέρδικας ξεκινά την 1η Οκτωβρίου και προειδοποιούμε τους επιτήδειους ότι θα είμαστε παντού παρόντες, μαζί με την Ομοσπονδία και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να προσβάλλει την κυνηγετική οικογένεια», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ακόμη τόνισε ότι κανείς δε θα πρέπει να βγει για να κυνηγήσει χωρίς να έχει ανανεώσει την άδειά του.
«Όποιος δεν διαθέτει άδεια, ταυτόχρονα δε διαθέτει και την ασφάλεια που προσφέρει η άδεια. Σε περίπτωση ατυχήματος είναι χωρίς ασφαλιστική κάλυψη».
Υπενθύμισε ακόμη την υποχρέωση των κυνηγών να φορούν τα φωσφοριζέ γιλέκα και επανέλαβε πως θα πρέπει όλοι να είναι συνετοί και να αποφεύγουν τις αντιδικίες.
«Ο κυνηγετικός χώρος επαρκεί για όλους και δεν υπάρχει λόγος για διενέξεις μεταξύ των κυνηγών ή μεταξύ των κυνηγών και των ανθρώπων της υπαίθρου».
Οι ρυθμοί έκδοσης των αδειών τη φετινή χρονιά κινούνται στα ίδια επίπεδα με την περσινή, τουλάχιστον στην περιοχή ευθύνης του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιωαννίνων.
«Αυτό που διαπιστώνουμε είναι η αντίληψη ότι στους δύσκολους καιρούς που περνάμε, εάν τύχει κάτι άσχημο στο κυνήγι, δεν θα μπορέσουν να ανταποκριθούν, εάν δεν διαθέτουν άδεια και επομένως δεν είναι ασφαλισμένοι», κατέληξε.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου