Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021 03:55
Τελευταία Ενημέρωση: 28 Σεπτεμβρίου 2016
Πολιτισμός

Νέα αίθουσα, αφετηρία νέας εποχής

Off

Στην αφετηρία μίας νέας εποχής βρίσκεται η αίθουσα Β. Πυρσινέλλας του Πνευματικού Κέντρου, που ανακαινίστηκε σχεδόν στο σύνολό της και σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τις πρώτες εκδηλώσεις και παραστάσεις.
Μία σημαντική και απαραίτητη παρέμβαση που έγινε στην πλατεία της αίθουσας, που παρουσιάζει μία βελτιωμένη αισθητικά εικόνα, αφού έχουν αντικατασταθεί τα καθίσματα, έχει γυαλιστεί το δάπεδο και έχουν αντικατασταθεί μηχανικά μέρη της σκηνής, η αυλαία και οι κουρτίνες στις εισόδους.
Η παρέμβαση καλύφθηκε εξ’ ολοκλήρου από τον προϋπολογισμό του Πνευματικού Κέντρου αγγίζοντας τις 60.000 ευρώ, αναβαθμίζοντας όμως την αίθουσα κατά πολύ.
Η αναβάθμιση αυτή σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Κ. Γκόγκο, θα συνεχιστεί αφού βρίσκονται σε εξέλιξη και κάποια ακόμη έργα, ενώ σχεδιάζεται η πλήρης ανακαίνιση του κτιρίου, ακόμα και του περιβάλλοντος χώρου, αλλά και των άλλων κτιριακών δομών, στις οποίες φιλοξενούνται οι υπόλοιπες δράσεις του Πνευματικού Κέντρου.
Ακόμη, ο κ. Γκόγκος έκανε γνωστό ότι προωθείται η μελέτη για τον εξοπλισμό του studio ηχογράφησης, μέσω του Interreg Ελλάδας – Αλβανίας, ενώ στο Interreg Ελλάδα – Ιταλία θα υποβληθεί μία συνολική πρόταση για την αναβάθμιση των παρασκηνίων, των χώρων υγιεινής, της βιοκλιματικής στέγης και του υποσταθμού έτσι ώστε να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος.
«Είναι γεγονός ότι μετά από 22 και πλέον χρόνια έχει γίνει μία σημαντική παρέμβαση στο ναό του πολιτισμού της πόλης. Η αίθουσα είχε υποβαθμιστεί από την μεγάλη χρήση της και πολλές φορές από την κατάχρηση», τόνισε ο κ. Γκόγκος δίνοντας και το στίγμα της επόμενης μέρας.

Παραχώρηση με φειδώ
Αυτή η επόμενη ημέρα για την παραχώρηση και χρήση της μεγάλης αίθουσας του Πνευματικού Κέντρου δεν θα είναι ίδια με ο,τι συνέβαινε μέχρι σήμερα.
Το Πνευματικό Κέντρο καταρτίζει ένα νέο κανονισμό λειτουργίας, ενώ η Διεύθυνση Πολιτισμού, το Δ.Σ, ακόμη όμως και το δημοτικό συμβούλιο θα συναποφασίζουν για το ποιες εκδηλώσεις θα φιλοξενούνται στην αίθουσα και για τον αριθμό τους.
Ο κ. Γκόγκος απάντησε και στις επικρίσεις των τελευταίων εβδομάδων από ερασιτεχνικές θεατρικές ομάδες και όχι μόνο που έχουν εισπράξει αρνητική απάντηση σε αίτημα παραχώρησης της κεντρικής αίθουσας του ΠΚΔΙ, για τη διοργάνωση θεατρικών παραστάσεων.
Οι σοβαρές επιφυλάξεις της διοίκησης του Πνευματικού Κέντρου αναφέρονται στις θεατρικές παραστάσεις που απευθύνονται σε νεανικό κοινό, αλλά και στις εκδηλώσεις και παραστάσεις σχολείων, με τον κ. Γκόγκο να τονίζει πως στο εξής η παραχώρηση της αίθουσας θα γίνεται με μεγάλη φειδώ.
«Οφείλουμε να σεβόμαστε τα χρήματα των Γιαννιωτών, γιατί είχε παραγίνει το κακό με την παραχώρηση της αίθουσας και την κακή χρήση. Υπάρχουν άλλωστε άλλοι χώροι, που μπορούν να φιλοξενήσουν τέτοιου είδους θεατρικές παραστάσεις, μαθητικές συναυλίες ή οτιδήποτε άλλο, όπως είναι ο Πολυχώρος «Δ. Χατζής», η νέα αίθουσα στην Ανατολή, η αίθουσα του Οργανισμού Σπηλαίου, το Καμπέρειο και άλλες», σημείωσε ο κ. Γκόγκος.
Καταλήγοντας ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου χαρακτήρισε κάτι παραπάνω από θετικό τον απολογισμό του 2015, τον οποίο παρουσίασε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου