Επικαιρότητα

Στην Κοινωφελή το Κέντρο Προσφύγων Τσεπελόβου

Off

Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Τσεπελόβου μπαίνει στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Χαρακτήρα
Η Αν. Υπουργός Εργασίας Ρ. Αντωνοπούλου, απάντησε θετικά σε ερώτηση που κατέθεσε η βουλευτής Ιωαννίνων Μ. Τζούφη και συνυπέγραψαν οι βουλευτές του Νομού, Χ. Μαντάς, Ι. Στέφος και Ι. Καραγιάννης, σχετικά με την ένταξη του Κέντρου στο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας. 
Στην ερώτηση αναφέρεται πως η Κυβέρνηση στηρίζει τις τοπικές κοινωνίες στο πλαίσιο της αποτελεσματικής αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, προβαίνοντας στην έκτακτη επιχορήγηση των Δήμων που εποπτεύουν Κέντρα Φιλοξενίας Προσφύγων, ενώ για τις συγκεκριμένες δομές προβλέπεται ικανοποιητικός αριθμός προσλήψεων οκτάμηνης διάρκειας μέσα από τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Ωστόσο, στις προηγούμενες Υπουργικές Αποφάσεις δε συμπεριλαμβάνεται ο Δήμος Ζαγορίου, ο οποίος φιλοξενεί πρόσφυγες στη Μαθητική Εστία Τσεπελόβου.
Το Υπουργείο από την πλευρά του αναφέρει πως ο σχεδιασμός της Δράσης «Προώθηση της Απασχόλησης μέσω Προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα σε Δήμους και σε Υπηρεσίες Α΄ Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης Προσφυγικών Ροών – Α΄ Κύκλος, για 2.500 Θέσεις Εργασίας Πλήρους Απασχόλησης» είχε ολοκληρωθεί πριν να καταφθάσουν οι πρώτες προσφυγικές ροές στο Τσεπέλοβο. Συνακόλουθα, δεν ήταν δυνατό να συμπεριληφθεί το εν λόγω Κέντρο Φιλοξενίας στο συγκεκριμένο κύκλο των Προγραμμάτων. Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού με ειδικότητες που χρειάζεται το Κέντρο, για 8 μήνες. 
Η απάντηση του Υπουργείου καταλήγει πως «σύμφωνα με τον προγραμματισμό, το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Τσεπελόβου του Δήμου Ζαγορίου θα συμπεριληφθεί στο Β΄ Κύκλο του Προγράμματος Απασχόλησης Κοινωφελούς Χαρακτήρα». 

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου