Ήπειρος

Μεγάλες οι δυνατότητες ανάπτυξης του τουρισμού στα Τζουμέρκα

Off

Η ανάπτυξη του τουρισμού των Τζουμέρκων βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Αν. Υπουργός Οικονομίας Ανάπτυξης και Τουρισμού Έλενα Κουντουρά με τους βουλευτές Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Στέφο και Γιάννη Καραγιάννη και με το προεδρείο της Ένωσης Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων των Τζουμέρκων. 
Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης και προώθησης των θεματικών μορφών τουρισμού με βάση τα συγκριτικά πλεονεκτήματα και τις δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής, μέσα από συντονισμένες δράσεις και ενέργειες το επόμενο διάστημα. Επίσης συζητήθηκαν οι προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάδειξη της ιδιαίτερης τουριστικής ταυτότητας των Τζουμέρκων.
Η κα Κουντουρά επισήμανε ότι η περιοχή των Τζουμέρκων προσφέρεται για την ανάπτυξη τουριστικής δραστηριότητας όλο το χρόνο και μπορεί να προσελκύσει αυξημένο αριθμό επισκεπτών από το εξωτερικό μέσα από την ανάδειξη νέων προορισμών και νέων θεματικών τουριστικών προϊόντων, ζητήματα που εντάσσονται στο πλαίσιο της ευρύτερης συνεργασίας με την Περιφέρεια και τους οικείους Δήμους για την στοχευμένη τουριστική προβολή της περιοχής.
Την Ένωση Τουριστικών Επιχειρήσεων και Συναφών Επαγγελμάτων των Τζουμέρκων εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Γιάννης Μπούτζας, καθώς και τα μέλη Βαγγέλης Σταμάτης, Νίκος Ζάψας και Άγγελος Ζώνιος.

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου