Επικαιρότητα

Αγωνιστική υποδοχή για τον υπουργό Υγείας

Off

Αγωνιστική υποδοχή, αξιοπρέπειας και υπερηφάνιας όπως αναφέρουν, ετοιμάζουν στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό, τα σωματεία εργαζομένων, κατά την σημερινή επίσκεψή του στα νοσοκομεία της πόλης.
Ο κ. Ξανθός θα βρεθεί στις 10 το πρωί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα όπου θα συναντηθεί με τη διοίκηση, ενώ στις 12 το μεσημέρι θα προεδρεύσει σε σύσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Ακολούθως, σύμφωνα με το πρόγραμμα θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Ηπείρου και του Συλλόγου Εργαζομένων στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου, ωστόσο οι εργαζόμενοι ετοιμάζουν υποδοχή στις 11.30 το πρωί στην είσοδο του νοσοκομείου.
Επίσημη πρόσκληση άλλωστε για συνάντηση με τον κ. Ξανθό δεν έχει αποσταλεί, όπως τόνισε εκ μέρους του ΠΑΜΕ Υγείας ο Γ. Πρέντζας.
«Η μόνη ενημέρωση ήταν οι δύο επισκέψεις του κ. Στέφου, ο οποίος στην πρώτη ανήγγειλε τον ερχομό του υπουργού και στη δεύτερη μας ανακοίνωσε ότι μετέφερε τα προβλήματα που του είχαμε θέσει, ως άλλος ταχυδρόμος, στον υπουργό», τόνισε ο κ. Πρέντζας.
Ο κ. Ξανθός θα βρεθεί αντιμέτωπος όχι μόνο με την υποδοχή που έχουν ετοιμάσει οι εργαζόμενοι αλλά και με τα προβλήματα του ΠΠΓΝΙ και των άλλων δομών υγείας στα Ιωάννινα και την Ήπειρο.
«Η κατάσταση στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων είναι απελπιστική και αυτό το διαπιστώνουν όλοι όσοι προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία, στα επείγοντα ή στις κλινικές. Το μέλλον της δημόσιας υγείας, μέσα στο καθεστώς της υποχρηματοδότησης είναι η μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις όπου οι ασθενείς θα είναι οι πελάτες. Στο ΠΠΓΝΙ έχουμε συνεχείς παραιτήσεις ιατρών, που δεν αντικαθίστανται παρά μόνο με επικουρικούς. 
Όλα τα προβλήματα είναι γνωστά όμως κανείς δεν κάνει το παραμικρό, αλλά αναλώνονται σε προπαγανδιστικές φιέστες όπως η αυριανή (σ.σ. σημερινή) με την επίσκεψη του υπουργού», σημείωσε ο κ. Πρέντζας.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

OAED

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου