Επικαιρότητα

Ένα μπουκέτο αγκαλιές στη Ζωσιμαία Βιβλιοθήκη

Off

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Δράσεων και Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης Γνώσης και Συναισθημάτων της Ζωσιμαίας Δημόσιας Κεντρικής Ιστορικής Βιβλιοθήκης Ιωαννίνων υλοποίησε με επιτυχία τη Δευτέρα 22 Απριλίου στον χώρο της Βιβλιοθήκης, τη δράση «Ένα μπουκέτο αγκαλιές» σε συνεργασία με τη Στέγη Αυτιστικών Ατόμων ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ και το Νηπιαγωγείο Κληματιάς.

Με στόχο την αρμονική συνύπαρξη όλων των συμμετεχουσών και συμμετεχόντων σχεδιάστηκαν από κοινού βιωματικές δράσεις. Η βασική επιδίωξη της δράσης ήταν να καλλιεργηθούν η ενσυναίσθηση και η αποδοχή μέσα από την αλληλεπίδραση με απώτερο στόχο μια καλύτερη θέση για τα άτομα με ΔΑΦ (Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος) στην κοινωνία.

Με αφορμή ενός, μικρού μήκους, βίντεο κινουμένων σχεδίων, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Νηπιαγωγείου Κληματιάς, ήρθαν σε επαφή με κάποιες από τις ιδιαιτερότητες του αυτισμού. Σε όλη τη διάρκεια της δράσης συνυπήρξαν αρμονικά και συνεργατικά με τους ωφελούμενους της Στέγης ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ. Έπαιξαν μαζί τα αισθητηριακά παιχνίδια ανακάλυψης αντικειμένων, έστησαν πυραμίδες με ποτήρια για να παίξουν μπόουλινγκ, δημιούργησαν σε χαρτόνι διάφορα τυπώματα και τέλος, έφτιαξαν τρουφάκια για να κεραστούν όλοι οι παριστάμενοι.

Η δράση σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τις Εκπαιδευτικούς της Βιβλιοθήκης Γνώσης και Συναισθήματος της Ζωσιμαίας, κ.  Αρετή Λαγού, Σόνια Γκέρτζου και Ελένη Καμποσιώρη, τις φοιτήτριες Πρακτικής Άσκησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σοφία Χαραλαμπίδου, Σοφία Καλουτσίδου, Ελένη Σιδηρόγλου και Μουρίκη Μαριάννα, σε συνεργασία με την κ. Κατερίνα Γεωργακοπούλου, Διευθύντρια της Στέγης Αυτιστικών Ατόμων ΕΛΕΝΗ ΓΥΡΑ και τη Νηπιαγωγό κ. Μαρία Τοπολιάτη, Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου Κληματιάς.

Related Posts

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ