Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 04:39
Τελευταία Ενημέρωση: 19 Ιουνίου 2024
Πολιτισμός

ΖΩΣΙΜΑΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ – Συμμετείχαν 4.783 μαθητές από 170 σχολεία

Off

Η Ζωσιμαία Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Ιωαννίνων υλοποίησε και φέτος με συνεχή ροή και μεγάλη συμμετοχή, σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους, εκπαιδευτικά προγράμματα για την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Για τη σχολική χρονιά 2023 – 2024 σχεδιάστηκαν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα που υλοποιήθηκαν μέσω πλατφόρμας Webex: Το “Σιγά σιγά, μία συγγνώμη τη φορά» και «Οι μάχες που δίνουμε», και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Διαδρομές στη Βιβλιοχώρα της Ζωσιμαίας» που υλοποιήθηκε διά ζώσης. Επίσης, αξιοποιήθηκε το ήδη υπάρχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό…» μέσω πλατφόρμας Webex.

Τα προγράμματα παρακολούθησαν 4.783 μαθητές από 170 σχολεία.

Τα σχολεία, στην πλειοψηφία, ήταν από όλους τους νομούς της Περιφέρειας Ηπείρου. Συμμετείχαν πολλά σχολεία και από άλλους νομούς, όπως της Αττικής, Κορινθίας, Αιτωλοακαρνανίας, Θεσσαλονίκης, Κρήτης κλπ. Φέτος, η Βιβλιοθήκη, βγαίνοντας από τα σύνορα της χώρας, είχε την ευκαιρία να υλοποιήσει, μέσω πλατφόρμας, για πρώτη φορά, εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Ευρωπαϊκό Νηπιαγωγείο Βρυξελλών.

Εκδηλώσεις, ξεναγήσεις, και δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου και Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού πλαισίωσαν τη συνολική παρουσία της Ζωσιμαίας Βιβλιοθήκης στο χώρο της εκπαίδευσης και στο κοινό της. Τη Βιβλιοθήκη επισκέφτηκαν 476 μαθητές από 21 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Δημιουργήθηκαν επετειακά και θεματικά αφιερώματα, σε μορφή εκπαιδευτικού βίντεο και reel. Από 1 Σεπτεμβρίου 2023 έως αρχές Ιουνίου φέτος έγιναν 6.469 προβολές στα Βίντεο που δημιουργήθηκαν και 3.833 προβολές στα Reel που αναρτήθηκαν στο λογαριασμό της Βιβλιοθήκης στο Facebook.

Στο παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης λειτούργησαν εποχικά εικαστικά εργαστήρια, ανοιχτά στο κοινό, ενώ υλοποιήθηκαν εργαστήρια για ενηλίκους με θέμα τα ψηφιακά εργαλεία στην εκπαίδευση.

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ