Πέμπτη 18 Ιουλίου 2024 02:53
Τελευταία Ενημέρωση: 29 Μαΐου 2024
Επικαιρότητα

Στη διεκδίκηση 68.851 θέσεων στα πανεπιστήμια

Off

Αρχίζουν σήμερα για τα ΕΠΑΛ και αύριο, Παρασκευή για τα Γενικά Λύκεια, οι Πανελλαδικές Εξετάσεις, με τους υποψήφιους να διεκδικούν μία από τις 68.851 θέσεις στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση για το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.

Η διαδικασία

Εν όψει της έναρξης των εξετάσεων, οι υποψήφιοι είναι σημαντικό να γνωρίζουν βασικά σημεία της διαδικασίας, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά. Υπενθυμίζεται ότι η έναρξη των εξετάσεων έχει οριστεί να πραγματοποιηθεί στις 8:30, ωστόσο οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν προσέλθει στις αίθουσες εξέτασης το αργότερο μέχρι τις 8:00. Η διάρκεια της εξέτασης είναι 3 ώρες.

Μαζί τους, οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν τα εξής:

– Δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο.

– Δελτίο εξεταζομένου Πανελλαδικών Εξετάσεων.

– Στυλό μπλε ή μαύρου χρώματος. Αξίζει να σημειωθεί, ότι δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί μολύβι στις απαντήσεις, παρά μόνον εάν ορίζεται σχετικά από τις οδηγίες των θεμάτων. Οι υποψήφιοι επιτρέπεται να έχουν μαζί τους γόμα και ξύστρα.

– Γεωμετρικά όργανα, για τα μαθήματα που χρειάζονται.

– Ένα μπουκαλάκι με νερό ή χυμό.

– Ρολόι χειρός, αλλά όχι έξυπνο ρολόι (smartwatch).

Οι υποψήφιοι απαγορεύεται να έχουν μαζί τους τα εξής:

– Βιβλία, τετράδια και σημειώσεις.

– Διορθωτικό (blanco) οποιασδήποτε μορφής (υγρό ή ταινία).

Κινητό τηλέφωνο και άλλα μέσα μετάδοσης ή λήψης πληροφοριών και επικοινωνίας, υπολογιστικές μηχανές. Τα αποτελέσματα των γραπτών εξετάσεων για τα μαθήματα Γενικής Παιδείας και Προσανατολισμού αναμένεται να ανακοινωθούν στα τέλη Ιουνίου. Όσον αφορά στις βάσεις εισαγωγής, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα στα τέλη Ιουλίου.

Μηνύματα

Η Αναπληρώτρια Περιφερειακή Διευθύντρια

Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου

Μαρίνα Μπέση αναφέρει στο μήνυμά της:

«Ήρθε η στιγμή με αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και πίστη στις δυνατότητές σας να διεκδικήσετε μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Γνωρίζω ότι βιώνετε άγχος και ανησυχία, αλλά σας προτρέπω να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας και να εστιάσετε στους στόχους σας.

Δώστε τον καλύτερο εαυτό σας και θα αποζημιωθείτε για το σκληρό έργο, την επιμονή και τη μελέτη που επιδείξατε καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Θυμηθείτε ότι είστε ικανοί και προετοιμασμένοι για την πρόκληση που σας περιμένει.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται στο πλευρό σας και σας στηρίζει. Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου, έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα διασφαλίζοντας την ομαλή, απρόσκοπτη και αδιάβλητη διαδικασία των εξετάσεων.

Σ’ αυτή τη διαδρομή έχετε πάντα δίπλα σας τις/τους εκπαιδευτικούς, την οικογένεια και τους φίλους σας, που μοιράζονται την αγωνία και τους κόπους σας. Πάντα θα στηρίζουν τις προσπάθειες και τις επιδιώξεις σας. Ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, είστε ήδη νικητές γιατί έχετε κάνει το καλύτερο που μπορούσατε.

Οι γνώσεις, οι δεξιότητες και ο χαρακτήρας που αναπτύξατε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων  είναι αυτά που θα σας βοηθήσουν για μια επιτυχή πορεία στο μέλλον. Πιστέψτε στον εαυτό σας και κυνηγήστε τα όνειρά σας με πείσμα και αισιοδοξία.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία στους στόχους σας».

Στο μήνυμα του δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα, αναφέρεται:

«Με την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων, θέλω να απευθύνω σε όλους σας τις πιο θερμές ευχές μου για δύναμη και επιτυχία.  Οι πανελλαδικές εξετάσεις αποτελούν έναν σημαντικό σταθμό στην μαθητική σας πορεία και κατανοώ το άγχος και την αγωνία που συνοδεύουν αυτή την περίοδο.

Είναι όμως σημαντικό να θυμάστε πως η επίδοση στις εξετάσεις αυτές δεν καθορίζει από μόνη της το μέλλον σας.

Η γνώση, η επιμονή και η σκληρή δουλειά είναι τα στοιχεία που θα οδηγήσουν στην επίτευξη των στόχων σας, όποιοι και αν είναι αυτοί.

Και να μην ξεχνάτε ότι η παιδεία δεν είναι ένα εφόδιο με στόχο την επιτυχία στις εξετάσεις, αλλά για να γίνουμε σωστοί και ενεργοί πολίτες, προσφέροντας με τις γνώσεις και την συμπεριφορά μας στην κοινωνία.

Γονείς και εκπαιδευτικοί, η υποστήριξή σας είναι πολύτιμη σε αυτή τη δοκιμασία. Συνεχίστε να είστε το στήριγμα και η πηγή έμπνευσης για τα παιδιά μας, δίνοντάς τους την αυτοπεποίθηση και την αισιοδοξία που χρειάζονται.

Μαθητές να έχετε πίστη στις δυνάμεις σας και να θυμάστε πως κάθε δυσκολία είναι ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία σε όλους σας».

Ο Δήμαρχος Πωγωνίου Κώστας Καψάλης αναφέρει στο δικό του μήνυμα:

«Φτάσατε πλέον στην τελική ευθεία και ξεκινάει για εσάς μία συναρπαστική μάχη για την είσοδό σας την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Ένα νέο κεφάλαιο ανοίγει, ένα εισαγωγικό κεφάλαιο για την ενήλικη ζωή, αφού οι πανελλαδικές αποτελούν την πρώτη επίσημη δοκιμασία της ζωή σας.

Εύχομαι ολόψυχα στον κάθε έναν από εσάς ξεχωριστά καλή επιτυχία στους στόχους που έχει θέσει.

Εύχομαι να σταθείτε μπροστά σε αυτή την πρόκληση με ηρεμία, ψυχραιμία και αισιοδοξία αλλά έχοντας στο μυαλό σας ότι ακόμη κι αν δεν τα καταφέρετε, υπάρχει και άλλη προσπάθεια.

Σε αυτή την πρόκληση έχετε στο πλευρό σας τις οικογένειες σας και τους εκπαιδευτικούς, τους “συνοδοιπόρους” σας σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή που φτάνει πια στο τέλος. Καλή επιτυχία σε όλους».

Related Posts

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ