Πολιτικό Ρεπορτάζ

Με συνεργασία η λύση των προβλημάτων

Off

Στην Περιφέρεια Ηπείρου και στις συζητήσεις που είναι βέβαιο ότι θα ανοίξουν και πάλι το επόμενο διάστημα με τον πρώτο βαθμό της αυτοδιοίκησης παρέπεμψε ο υπουργός Εσωτερικών Παν. Κουρουμπλής, για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και το ενδεχόμενο μεταφοράς στην Ήπειρο, απορριμμάτων, από τα νησιά του Ιονίου.
Το θέμα δεν απασχόλησε τη συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του, ωστόσο ο κ. Κουρουμπλής στις δηλώσεις του, αφού αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου τόνισε, ότι τέτοια ζητήματα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με ανοικτό μυαλό, κάνοντας αναφορά σε ζητήματα κόστους – οφέλους.
«Προφανώς ούτε η Λευκάδα, ούτε η Κέρκυρα ανήκουν στην Ήπειρο, αλλά αν κριθεί ωφέλιμο για άλλους λόγους, δε βλέπω να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, ειδικά για τη Λευκάδα. Θα τα συζητήσουμε βέβαια στην πορεία αυτά τα θέματα και με την Περιφέρεια και αναλόγως θα συναποφασίσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.
Λίγο νωρίτερα, περίσσεψαν τα καλά λόγια εκατέρωθεν, με τον Αλ. Καχριμάνη να τονίζει, πως ο κ. Κουρουμπλής ήταν αυτός που στήριξε όσο κανείς την προσπάθεια της Περιφέρειας να προωθήσει τη μονάδα ΑΣΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων.
«Είχαμε μία γόνιμη συζήτηση για διάφορα θέματα και συμφωνήσαμε στο ότι μπροστά στις δύσκολες στιγμές της πατρίδας δεν μπορεί κανένας να είναι κλεισμένος στον μικρόκοσμό του», τόνισε ο Αλ. Καχριμάνης.
«Η Ήπειρος με τη δουλειά της κατάφερε να πρωτοπορήσει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια και στον περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του με τους οποίους είχα και έχω άριστη συνεργασία», σημείωσε ο υπουργός.

Δέσμευση για τη Spider
Στην είσοδο του διοικητηρίου της Περιφέρειας ο κ. Κουρουμπλής συνάντησε αρκετούς εργαζόμενους της Spider που αναζητούν μάταια εδώ και μήνες κάποια λύση στα μείζονα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου.
«Η πολιτεία οφείλει να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για να παραμείνει σε λειτουργία το εργοστάσιο, που είναι μία σύγχρονη παραγωγική μονάδα για την περιοχή. Δεσμευθήκαμε με τον βουλευτή κ. Στέφο να μεταφέρουμε το πρόβλημα και τις προτάσεις στον πρωθυπουργό. Ζούμε μία βαθύτατη οικονομική και κοινωνική κρίση και έχουμε χρέος να βρισκόμαστε όλοι στην ίδια όχθη», τόνισε ο κ. Κουρουμπλής.
Το πολυνομοσχέδιο
Τέλος, ο υπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για μία μεγάλη μεταρρύθμιση στην αυτοδιοίκηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη με το πολυνομοσχέδιο, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν αντιδράσεις σε ουσιαστικό επίπεδο, ούτε από την ΚΕΔΕ.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου