Επικαιρότητα

Θέλει να έχει λόγο στην κινητικότητα

Off

Σε καλό κλίμα και με αμοιβαία καλή διάθεση πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης η συνάντηση του υπουργού Εσωτερικών κ. Κουρουμπλή με το Νομαρχιακό Τμήμα Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ. 
Τα ανοιχτά ζητήματα άλλωστε είναι πάρα πολλά με κυρίαρχο το θέμα της κινητικότητας στο Δημόσιο με την ΑΔΕΔΥ να επισημαίνει με τον πρόεδρό της κ. Γρίβα την αναγκαιότητα θεσμικής κατοχύρωσης της εκπροσώπησης των εργαζομένων στην διαδικασία. 
Μάλιστα ο κ. Κουρουμπλής έδειξε να εκπλήσσεται στην επισήμανση του κ. Γρίβα και των άλλων μελών του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ, ότι ενώ η διαβούλευση βρίσκεται λίγο πριν την ολοκλήρωσή της, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων δεν έχουν κληθεί να συμμετέχουν στο διάλογο, επιρρίπτοντας ευθύνες στον αναπλ. Υπουργό κ. Βερναρδάκη.
Ακόμη, το ΝΤ Ιωαννίνων της ΑΔΕΔΥ ζήτησε την άμεση συγκρότηση όλων των Υπηρεσιακών Συμβουλίων και την επιλογή από αυτά των στελεχών της Διοίκησης, ώστε να σταματήσει το φαύλο και αναξιοκρατικό καθεστώς της «ανάθεσης καθηκόντων».
Ο κ. Κουρουμπλής από την πλευρά του υπεραμύνθηκε των ενεργειών και παρεμβάσεων της κυβέρνησης στην προάσπιση του δημόσιου τομέα, σε βαθμό μάλιστα, που όπως είπε, «κατηγορηθήκαμε από τους αντιπάλους μας, ότι προστατεύουμε υπερβολικά τους υπαλλήλους της δημόσιας διοίκησης. Εμείς θεωρούμε, ότι ο δημόσιος τομέας είναι απαραίτητος για την ουσιαστική συμβολή στην ανάπτυξη και ένα εργαλείο ουσιαστικής παρέμβασης της εκάστοτε κυβέρνησης στα ανοιχτά ζητήματα».

Επιμέρους ζητήματα
Ακόμη, στη συνάντηση συζητήθηκαν ζητήματα όπως είναι η ανάγκη άμεσης στελέχωσης με μόνιμες προσλήψεις σε κρίσιμους τομείς του δημοσίου, όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία και οι ελεγκτικοί μηχανισμοί.
Παρέμβαση στη συνάντηση έγινε και από εκπρόσωπο των συμβασιούχων του δήμου Ιωαννιτών, για το θέμα της παράτασης μέχρι το τέλος του 2017 όλων των συμβάσεων στους τομείς καθαριότητας των δήμων.
Ακόμη το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ πρότεινε την ένταξη των δήμων Πωγωνίου, Κόνιτσας, Βορ. Τζουμέρκων και Μετσόβου, στο καθεστώς των παραμεθόριων – προβληματικών και δυσπρόσιτων περιοχών, ώστε οι εργαζόμενοι στις δημόσιες υπηρεσίες των περιοχών να λαμβάνουν το προβλεπόμενο επίδομα.
Τέλος, τονίσθηκε με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι τα φαινόμενα τρομοκρατίας και συκοφάντησης ενάντια στα συνδικαλιστικά όργανα και στους εργαζόμενους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας εκ μέρους «Διευθυντικού Στελέχους», όχι μόνο είναι καταδικαστέα, αλλά εάν συνεχισθούν, θα υπάρξουν αγωνιστικές κινητοποιήσεις

 

Οι αξιωματικοί

Την Τρίτη έγινε και συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου με τον κ. Κουρουμπλή, παρουσία του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Β. Ελλάδος Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Ηπείρου Ταξιάρχου Κωνσταντίνου Σκούμα και του Διευθυντή Αστυνομίας Ιωαννίνων Ιωάννη Βασιλάκου.
Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν τα θέματα της αναδιάρθρωσης και
του υπό κατάρτιση νέου μισθολογίου, ενώ έγινε λόγος και για τα ζητήματα που αφορούν το Βαθμολόγιο των Αξιωματικών, την μετεκπαίδευση αυτών, καθώς και άλλα αστυνομικής φύσεως προβλήματα, εστιάζοντας κυρίως σε αυτά που αφορούν την καθημερινότητα των Αστυνομικών.


Από την 
Αποκεντρωμένη

Συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. με τον υπουργό, είχε και ο Σύλλογος εργαζομένων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας
Τα κυριότερα αιτήματα που έθεσε είναι: 
– αποσαφήνιση και ενίσχυση του ρόλου των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων στην εξελισσόμενη αναδιάρθρωση του κράτους .
– συμμετοχή στις Επιτροπές που έχουν συσταθεί στο Υπουργείο για την επεξεργασία πρότασης για τη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση και στην Αποκέντρωση
– την αξιολόγηση των υπαλλήλων και την ανάδειξη μέσω αξιοκρατικών διαδικασιών των προϊσταμένων

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου