Πέμπτη 2 Μαΐου 2024 07:24
Τελευταία Ενημέρωση: 27 Δεκεμβρίου 2016
Πολιτισμός

Στους ξεχωριστούς δρόμους της παράδοσης

Off

Την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μία διαφορετική από τις συνηθισμένες, συναυλία παραδοσιακής ηπειρώτικης μουσικής, θα έχουν όσοι βρεθούν αύριο το βράδυ στις 20.30 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών.
Μόνο συνηθισμένο δεν είναι άλλωστε να ακούγονται παραδοσιακά ηπειρώτικα τραγούδια, χωρίς τη συνοδεία κλαρίνου, αλλά μόνο από δύο δεξιοτέχνες του λαούτου, τον δάσκαλο Χρήστο Ζώτο και τον μαθητή Βασίλη Κώστα.
Υλοποιώντας μία σκέψη του δεύτερου, που βρήκε εύφορο έδαφος στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών και στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, οι δυο δεξιοτέχνες του λαούτου θα συναντηθούν μουσικά στη σκηνή, με τον Γιάννη Παπακώστα και τον Αναστάσιο Ντάφλο να τους συνοδεύουν στο τραγούδι και τα κρουστά αντίστοιχα.
Όπως ανέφερε ο Β. Κώστας, εκτός από την ιδιαίτερη προσωπική τιμή να βρίσκεται στην ίδια σκηνή με τον δάσκαλό του, η συνάντηση αυτή έχει ιδιαίτερο χαρακτήρα και σημασία για τον ίδιο, αφού θα παρουσιαστούν παραδοσιακά ακούσματα μέσα από το πρίσμα του λαούτου.
Εκ μέρους του Πνευματικού Κέντρου ο Παναγιώτης Τζόκας και εκ μέρους της ΕΡΤ Ιωαννίνων η Αγγελική Παππά αναφέρθηκαν και στο φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης. Η είσοδος είναι ελεύθερη, ωστόσο όσοι επιθυμούν μπορούν να διαθέσουν ένα χρηματικό ποσό των δυνατοτήτων τους για την ενίσχυση της Κιβωτού του Κόσμου.
Παράλληλα στο περιθώριο της μουσικής εκδήλωσης θα τιμηθεί ο Πατέρας Αντώνιος για το έργο του στην Κιβωτό από το Δήμο Πωγωνίου, όπως επίσης και ο Χρήστος Ζώτος για την προσφορά του στο δημοτικό τραγούδι.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ