Επικαιρότητα

Με 10 νέες παιδικές χαρές αποχαιρετά το 2016

Off

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και την υλοποίηση ενός έργου αποφασιστικής σημασίας για τη νεολαία, αποχαιρετά το 2016 η δημοτική αρχή Ζίτσας.
Με την… δύση του έτους και την ανατολή του 2017 ολοκληρώνεται το έργο κατασκευής των δέκα νέων πιστοποιημένων παιδικών χαρών σε διάφορα δημοτικά διαμερίσματα, προϋπολογισμού 200.000 ευρώ, με χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο».
Το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σε μία από τις παιδικές χαρές, στη Βουνοπλαγιά βρέθηκε χθες ο Δήμαρχος Μιχ. Πλιάκος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση κυρίως όμως για να απευθύνει μία έκκληση προς τους χρήστες, ιδιαίτερα τους εφήβους, αλλά και τα παιδιά που χρησιμοποιούν τις παιδικές χαρές κατά τη διάρκεια εκδρομών, να βοηθήσουν ώστε να μην χρειάζονται συνεχώς συντήρηση και επιδιόρθωση. 
«Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ο σεβασμός του χώρου από το σύνολο των χρηστών», σημείωσε χαρακτηριστικά για να προσθέσει ότι ο Δήμος Ζίτσας έχει στα χέρια του μία επίσημη καταγραφή των προβλημάτων στο σύνολο των παιδικών χαρών και σταδιακά θα προχωρήσει στην ανακατασκευή και πιστοποίηση άλλων πέντε παιδικών χαρών.
«Ευελπιστούμε ότι θα προχωρήσουμε σύντομα στο επόμενο στάδιο αναβάθμισης με άλλες πέντε παιδικές χαρές. Μέχρι το τέλος της θητείας μας πιστεύουμε ότι θα έχουμε πιστοποιήσει τις μισές παιδικές χαρές στο σύνολο των 57 τοπικών κοινοτήτων και των δέκα οικισμών, με προτεραιότητα στις περιοχές όπου ζουν παιδιά», σημείωσε ο κ. Πλιάκος.
 Οι 10 παιδικές χαρές που αναβαθμίζονται είναι, μία στη Δ.Κ. Ελεούσας και από μία στις Τ.Κ. Ζίτσας, Κληματιάς, Πετσαλίου, Μεταμόρφωσης, Ροδοτοπίου, Ζωοδόχου, Γραμμένου, Βουνοπλαγιάς και Αγίου Ιωάννη. 

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου