Επικαιρότητα

Επί ποδός για την αντιμετώπιση του παγετού

Off

Κάτι λιγότερο από μία ώρα διήρκεσε αργά το απόγευμα της Τετάρτης η αραιή χιονόπτωση στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων με τους δυνατούς ανέμους να παίρνουν μακριά τα σύννεφα, αφήνοντας όμως πίσω τους τον ισχυρό παγετό.
Η χιονόπτωση άρχισε και στην πόλη των Ιωαννίνων λίγο μετά τις 6 το απόγευμα και κατά τόπους ήταν ιδιαίτερα ισχυρή με αποτέλεσμα ένα λεπτό στρώμα χιονιού να εμφανιστεί στο οδόστρωμα.
Ωστόσο, από τις επτά το απόγευμα η χιονόπτωση άρχισε να υποχωρεί σταδιακά για να σταματήσει το φαινόμενο λίγη ώρα αργότερα, κινητοποιώντας το μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ιωαννιτών και της Περιφέρειας Ηπείρου για το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο.
Στο επίπεδο του Δήμου Ιωαννιτών ελάχιστα ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν και αυτά αφορούσαν κατά κύριο λόγο τις τοπικές κοινότητες σε μεγάλο υψόμετρο όπως οι Λιγκιάδες, η Κρυόβρυση, τα Μάρμαρα, η Μάζια και κάποιες κοινότητες της Δ.Ε. Παμβώτιδας, καθώς και τα υψηλά σημεία της Ανατολής.
Τα συνεργεία του Δήμου Ιωαννιτών, που είχε εκμισθώσει και μία ιδιωτική αλατιέρα εργάστηκαν σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο μέχρι τις 5 τα ξημερώματα ρίχνοντας αλάτι για να αντιμετωπίσουν τον παγετό στο οδόστρωμα, ενώ ο ιδιώτης συνέχισε τη ρίψη αλατιού μέχρι και το πρωί της Πέμπτης.
Ο αντιδήμαρχος Δημ. Νάστος αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία με την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου, με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων και με την Ελληνική Αστυνομία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, όπου αυτά είχαν εκδηλωθεί.
Επί ποδός βρέθηκαν επίσης από το απόγευμα της Τετάρτης και τα συνεργεία της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, με περισσότερα από 20 μηχανήματα να επιχειρούν για την απομάκρυνση του χιονιού στις ορεινές περιοχές και για την αντιμετώπιση του παγετού από τις πρώτες πρωϊνές ώρες.
Από το πρωί της Πέμπτης τόσο στο λεκανοπέδιο των Ιωαννίνων όσο και στα ορεινά ο καιρός είναι ίδιος με αυτόν των προηγούμενων δύο εβδομάδων, με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, αρκετούς βαθμούς κάτω από το μηδέν, με ηλιοφάνεια, αλλά και ισχυρούς ανέμους.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ