Επικαιρότητα

Ανάπλαση ουσίας σε δύο αθλητικά κέντρα

Off

Την ανάπλαση σε δύο Αθλητικά Κέντρα, στην Κιάφα και την Καλούτσιανη, προωθεί ο Δήμος Ιωαννιτών ώστε να μετατραπούν σε σημαντικούς αθλητικούς πυρήνες της πόλης.
Ο Δήμος προχώρησε χτες στην προκήρυξη  του ανοιχτού διαγωνισμού για το έργο με τον τίτλο «Βελτίωση – Αναβάθμιση αθλητικών χώρων». Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 550.000  ευρώ και  χρηματοδοτείται από πιστώσεις της ΣΑΤΑ ενώ ο διαγωνισμός  θα διεξαχθεί την Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις 10:00 .  
Η  μελέτη του έργου συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου  και αφορά παρεμβάσεις για την βελτίωση και την αναβάθμιση των αθλητικών χώρων στο Αθλητικό κέντρο Καλούτσιανης και στο Αθλητικό Κέντρο Κιάφας του Δήμου Ιωαννιτών.Τι θα γίνει σε κάθε χώρο;
– Αθλητικό κέντρο Καλούτσιανης 
Το Αθλητικό κέντρο Καλούτσιανης, βρίσκεται επί της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, καταλαμβάνει χώρο 3.945 τετραγωνικών μέτρων, και περιλαμβάνει  σήμερα τρία εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης τα οποία είναι σε κακή λειτουργική κατάσταση και ένα παράπηγμα από λαμαρίνες το οποίο καταλαμβάνει σημαντικό μέρος του χώρου στον οποίο θα γίνουν οι προτεινόμενες παρεμβάσεις της μελέτης.
Η μελέτη του έργου προβλέπει την αναδιάρθρωση του χώρου και των δραστηριοτήτων του Αθλητικού κέντρου Καλούτσιανης προτείνοντας την κατασκευή δύο νέων Εξωτερικών Γηπέδων καλαθοσφαίρισης και τη δημιουργία μίας νέας πίστας skate.
Προβλέπεται, μεταξύ των άλλων εργασιών, να  καθαιρεθούν οι υπάρχουσες περιφράξεις, να γίνει αποξήλωση του ασφαλτοτάπητα, να καθαιρεθεί το παράπηγμα από λαμαρίνες και στη θέση τους να κατασκευαστούν δύο νέα εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης με τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου και μία πίστα skate park.  
– Αθλητικό κέντρο Κιάφας
Το Αθλητικό κέντρο Κιάφας, βρίσκεται στην πλατεία δίπλα από το σχολικό συγκρότημα της συνοικίας, καταλαμβάνει χώρο 6.380 τετραγωνικών μέτρων και περιλαμβάνει δυο εξωτερικά γήπεδα καλαθοσφαίρισης ένα γήπεδο ποδοσφαίρου με συνθετικό χλοοτάπητα και ένα βοηθητικά κτίριο με αποδυτήρια, γραφείο ιατρού και αναψυκτήριο. Ο χώρος βρίσκεται σήμερα σε κακή κατάσταση, παρουσιάζοντας σημαντικές φθορές. 
Η μελέτη του έργου προβλέπει, μεταξύ άλλων, την αποξήλωση  του συνθετικού χλοοτάπητα του γηπέδου ποδοσφαίρου και την τοποθέτηση νέου, την ανακατασκευή των γηπέδων καλαθοσφαίρισης με την αποξήλωση ασφαλτοταπήτων και την τοποθέτηση αντικραδασμικού δαπέδου basket και νέων μπασκετών, καθώς και εργασίες συντήρησης και ανακατασκευής του βοηθητικού κτιρίου του Αθλητικού κέντρου Κιάφας. 
Στα δύο Αθλητικά Κέντρα προβλέπεται και η τοποθέτηση ολοκληρωμένου συστήματος ηλεκτροφωτισμού με την τοποθέτηση 14 ιστών ύψους 9 μέτρων , όπου θα τοποθετηθούν διπλοί  προβολείς  LED.
Έτσι οι χώροι θα είναι λειτουργικοί προσφερόμενοι για άθληση και κατά τις νυχτερινές ώρες, αλλά και με τη φωταγώγηση θα ενισχυθεί η σχέση των νέων με τον κοινόχρηστο χώρο. 

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου