Επικαιρότητα

Προορισμός αξιώσεων η Κόνιτσα

Off

Και χειμερινός, αλλά και… αθλητικός προορισμός τη χειμερινή περίοδο αναδεικνύεται η περιοχή της Κόνιτσας που παρουσιάζει ιδιαίτερα υψηλές πληρότητες τις ημέρες των εορτών.
Εκτός από την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με ξενοδοχεία και καταλύματα να έχουν ανεβάσει τα τελευταία χρόνια τον δείκτη ποιότητας, καθοριστικής σημασίας και για το μέλλον της επισκεψιμότητας είναι και ο αθλητικός τουρισμός. Τις ημέρες αυτές πραγματοποιείται στην Κόνιτσα το 4ο Τουρνουά Χάντμπολ Παμπαίδων «Κωνσταντίνος Τσιούρης», με τη συμμετοχή έξι ομάδων από την Βόρεια Ελλάδα και με τους αθλητές να έχουν έρθει στην περιοχή με τους γονείς και άλλους συνοδούς.
Παράλληλα, όμως την περιοχή της Κόνιτσας έχει επιλέξει και η Εθνική Ομάδα Κορασίδων που προετοιμάζεται για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.
Ο Δήμαρχος Ανδρέας Παπασπύρου τόνισε πως αντίστοιχα θετικά είναι και τα μηνύματα για την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνια, ενώ πρόσθεσε πως ο Δήμος Κόνιτσας προσπαθεί να ενημερώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους επισκέπτες με τη λειτουργία του Κέντρου Πληροφόρησης, το οποίο είναι ανοιχτό καθημερινά από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ.

Επανεξέταση για το Α.Τ. Πυρσόγιαννης

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Δήμαρχος Κόνιτσας βρέθηκε στην Αθήνα όπου είχε συναντήσεις και επαφές με τρεις υπουργούς. Με τον υπουργό Εσωτερικών Παν. Σκουρλέτη συμφωνήθηκε να επιχορηγηθεί εκτάκτως ο Δήμος Κόνιτσας για την αντιμετώπιση των ζημιών από τα έκτακτα καιρικά φαινόμενα του Νοεμβρίου.
Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νικ. Τόσκας δεσμεύθηκε να επανεξετάσει το αίτημα του Δήμου προκειμένου να μην μπει λουκέτο στο Α.Τ. Πυρσόγιαννης.
Τέλος, στη συνάντηση με τον υπουργό Άμυνας Π. Καμμένο ζητήθηκε εκ νέου – χωρίς απάντηση – η επάνδρωση των επιμεθόριων φυλακίων, με κυρίαρχο αυτό του Πληκατίου.
Περισσότερο «θερμός» φάνηκε ο υπουργός πάντως στο αίτημα του Δήμου για την ίδρυση Στρατιωτικού Ιστορικού Μουσείου στην Κόνιτσα.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

 

Powerd By  

Ιδιοκτητης- νομιμος εκπροσωπος -
Δ/ντης- Δ/ντης συνταξης- διαχειριστης-
δικαιουχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ