Τελευταία Νέα

Δευτέρα 16 Μαΐου 2022 07:15
Τελευταία Ενημέρωση: 03 Ιανουαρίου 2017
Επικαιρότητα

Με πλεονεκτήματα η μετακόμιση του Εργοταξίου

Off

Με επίσημο τρόπο, με την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής επιβεβαιώθηκε η δήλωση του Δημάρχου Θ. Μπέγκα την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για ένα ακόμη έργο που αποτελεί προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή το 2017.
Ο Δήμος Ιωαννιτών προχωρά άμεσα στην εκπόνηση της μελέτης για την μετεγκατάσταση του εργοταξίου από την περιοχή του Αγίου Νικολάου Κοπάνων σε έκταση που έχει παραχωρηθεί από την τοπική κοινότητα Ανατολής και βρίσκεται πλησίον του γηπέδου της ΕΠΣΗΠ.
Πρόκειται για μία φιλόδοξη, κυρίως όμως απαραίτητη ενέργεια, προκειμένου το εργοτάξιο να απομακρυνθεί από τις όχθες της λίμνης, όπου λειτουργεί εδώ και δεκαετίες, πρωτίστως για περιβαλλοντικούς λόγους, αλλά και για οικονομικούς.
Το αντίτιμο των 7.000 ευρώ μηνιαίως που καταβάλλει ο Δήμος Ιωαννιτών στο υπουργείο Υγείας, που είναι ο ιδιοκτήτης της έκτασης δεν μπορεί να θεωρηθεί ευκαταφρόνητο, ειδικά στη σημερινή οικονομική συγκυρία.
Το βασικότερο βέβαια όλων είναι η απομάκρυνση του εργοταξίου από τη λίμνη και η μετεγκατάσταση και λειτουργία του σε έναν νέο χώρο που θα πληροί τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές και για τη λειτουργία των υπηρεσιών και για τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων.
Αν και η έκταση έχει παραχωρηθεί γι’ αυτό από την Τ.Κ. Ανατολής στο Δήμο Ιωαννιτών, οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη έτσι ώστε να παραχωρηθεί ένα ακόμη τμήμα έκτασης που γειτνιάζει και το οποίο ανήκει στην Περιφέρεια Ηπείρου.
Η τελευταία έχει παραχωρήσει έκταση στην ΕΠΣΗΠ όπου πρόκειται να δημιουργηθούν δύο ποδοσφαιρικά γήπεδα και ο Δήμος Ιωαννιτών βρίσκεται σε συζητήσεις έτσι ώστε να παραχωρηθεί και ένα ακόμη τμήμα στο οποίο θα λειτουργήσει το «Πράσινο Σημείο» στο πλαίσιο της υλοποίησης του τοπικού σχεδίου διαχείρισης απορριμμάτων.
Όπως τόνισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Δημ. Κατηρτσίδης η δημοτική αρχή έχει δεσμευθεί για τη διάθεση 1 εκ. Ευρώ από τα ανταποδοτικά, για την κατασκευή του νέου εργοταξίου, ποσό που θα εγγραφεί στον προϋπολογισμό του 2017, με την πρώτη αναμόρφωσή του.
«Υπολογίζουμε, ότι η εργολαβία σε κατασκευαστικό επίπεδο θα φτάσει περίπου τις 700.000 ευρώ και εκτιμούμε ότι μέχρι το τέλος του 2018 το εργοτάξιο θα είναι έτοιμο στο μεγαλύτερο τουλάχιστον τμήμα του», σημείωσε ο κ. Κατηρτσίδης.

 

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου