Πολιτικό Ρεπορτάζ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ Του εξέφρασαν την ανησυχία τους

Off

Μεγάλη ανησυχία και αβεβαιότητα εξέφρασαν στον Σταύρο Καλογιάννη συμπολίτες μας, τους οποίους συνάντησε σε περιοδείες του κατά τις ημέρες των γιορτών των Χριστουγέννων. 
Σύμφωνα με τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, ειδικότερα, σε διαμερίσματα του Ζαγορίου και της Κόνιτσας, παρά την τουριστική κίνηση λόγω των ημερών, πολλοί επαγγελματίες του εξέφρασαν την απογοήτευσή τους για την πολιτική αβεβαιότητα που δημιουργεί η Κυβέρνηση, με τις συνεχείς και αναιτιολόγητες αναβολές ολοκλήρωσης της αξιολόγησης και το διχαστικό κλίμα που καλλιεργεί. Αυτή η αβεβαιότητα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στον προγραμματισμό κάθε επαγγελματικής δραστηριότητας.
Στο Ζαγόρι ο Σταύρος Καλογιάννης είχε την ευκαιρία να συζητήσει και το θέμα της χάραξης του βόρειου τμήματος του Ε65, που του έθεσαν εκπρόσωποι τοπικών φορέων. «Παρά το γεγονός ότι πέρασαν ήδη έξι μήνες από την δημόσια κατάθεση της τεκμηριωμένης πρότασης μου, που προβλέπει να καταλήξει ο Ε65 στην Παναγιά Τρικάλων και όχι στο Κηπουργειό Γρεβενών, συντομεύοντας την απόσταση κατά 30 χιλιόμετρα περίπου, καμία κίνηση δεν υπήρξε από το Υπουργείο Υποδομών. Διαψεύσθηκαν έτσι όσοι βιάστηκαν να επικαλεστούν δήθεν λόγους καθυστέρησης του έργου, στην περίπτωση υιοθέτησης της πρότασής μας. Επιπλέον, ουδείς επιστημονικός φορέας αντέκρουσε την πρόταση που καταθέσαμε. Ο χρόνος όμως περνάει και δυστυχώς ουδείς τοπικός φορέας πιέζει για την προώθηση αυτού του μεγάλου έργου υποδομής. Ο Ε65 πρέπει να πλησιάσει την Ήπειρο για στρατηγικούς λόγους, για να μειωθεί η απόσταση μεταξύ των λιμένων Ηγουμενίτσας – Βόλου και για μην υποχρεώνονται οι Ηπειρώτες και όσοι θα κινούνται με κατεύθυνση από και προς την Αθήνα, να ακολουθούν υποχρεωτικά την Ιόνια οδό, που αποτελεί λύση ακριβότερη από εκείνη του Ε65 και για τους πολίτες και για τα εμπορεύματα», τόνισε ο Σταύρος Καλογιάννης.

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ