Επικαιρότητα

Στηρίζουν τον Τύπο και την πολυφωνία

Off

Τη δική τους υπογραφή στην προσπάθεια διάσωσης δύο ιστορικών εφημερίδων όπως «Το Βήμα» και «Τα Νέα», αλλά και ιστότοπων, που ανήκουν στον ΔΟΛ, βάζουν ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Καψάλης, ο αναπληρωτής πρύτανη Τρ. Αλμπάνης, αλλά και ο πρόεδρος του Συμβουλίου Διοίκησης Παν. Σουκάκος.
Εκατοντάδες ακαδημαϊκοί, πολλοί από τους οποίους έτυχε να είναι με κάποιον τρόπο συνεργάτες των δύο ιστορικών εντύπων, που αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα, ανέλαβαν την πρωτοβουλία, να συνυπογράψουν ένα κείμενο στήριξης των εργαζομένων και ταυτόχρονα ένα ανοιχτό κάλεσμα υποστήριξης της πολυφωνίας και του πλουραλισμού στην ενημέρωση.
Ο κ. Καψάλης απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως η παρέμβαση δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, αλλά σε ότι αφορά τον ίδιο, συνυπέγραψε το κείμενο με το σκεπτικό ότι πρόκειται για δύο ιστορικές εφημερίδες, με μεγάλη προσφορά στην ενημέρωση και τη δημοκρατία, αλλά και πολλούς εργαζόμενους.
«Προσωπικά θεωρώ, ότι η λειτουργία των έντυπων μέσων, ανεξάρτητα από τον τρόπο που κάθε ένα έχει, λειτουργεί προς όφελος της κοινωνίας», σημείωσε ο κ. Καψάλης.
Μεταξύ άλλων στην δημόσια ανακοίνωση οι υπογράφοντες καλούν την κυβέρνηση, την αντιπολίτευση, τις τράπεζες και τη δικαιοσύνη να δείξουν την ευαισθησία που επιβάλλεται απέναντι στον ιστορικό Δημοσιογραφικό Οργανισμό και να στηρίξουν τη συνέχιση της έκδοσης των εφημερίδων, του ραδιοφωνικού σταθμού ΒΗΜΑ FM και άλλων ιντερνετικών σελίδων.
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

 

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ