Επικαιρότητα

Χιόνι σε ρόλο… επανεμφάνισης στη σκηνή

Off

Μία μικρή και αναμενόμενη επανεμφάνιση ήταν αυτή του χιονιά τα ξημερώματα της Δευτέρας, αρκετή όμως για να προκαλέσει εκ νέου τις αποφάσεις των κατά τόπους δημοτικών αρχών, ώστε να μην λειτουργήσουν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα οι σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Η ένταση του χιονιά δεν είχε φυσικά καμία σχέση με αυτήν της προηγούμενης Τετάρτης, ούτε και η διάρκεια, αφού λίγο μετά τις 9 το πρωί το χιόνι σταμάτησε και ξεκίνησε η βροχόπτωση, επίσης αναμενόμενη και επιθυμητή για πολλούς λόγους.
Αυτή τη φορά, δε χρειάστηκε να βγουν στους δρόμους τα αποχιονιστικά μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου για το λεκανοπέδιο, παρότι εξακολουθούν να βρίσκονται σε επιφυλακή, ενώ εργασίες αποχιονισμού εκτελούνταν ακόμη και χθες σε γειτονιές της πόλης και στενά δρομάκια, από μικρά μηχανήματα.
Η Τροχαία Ιωαννίνων νωρίς το πρωί εξέδωσε απόφαση απαγόρευσης της κυκλοφορίας των φορτηγών άνω των 3,5 τόνων στην Εγνατία Οδό, η οποία ανακλήθηκε λίγες ώρες αργότερα και ενώ η χιονόπτωση είχε σταματήσει.
Ο μίτος της… Αριάδνης ξετυλίχθηκε σχετικά γρήγορα για την περιοχή, όμως πλέον οι μετεωρολόγοι ασχολούνται με τον «Βίκτωρα» το όνομα του νέου χαμηλού βαρομετρικού, που έρχεται από τη Νότια Ιταλία και επηρεάζει την βορειοδυτική Ελλάδα.
Σύμφωνα πάντως με τις προβλέψεις του εργαστηρίου Μετεωρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων την Τρίτη και την Τετάρτη θα υπάρχουν χιονοπτώσεις σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 600 μέτρων και βροχοπτώσεις, κατά τόπους ισχυρές, σε περιοχές με μικρότερο υψόμετρο.
Ο καιρός δεν αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική μεταβολή μέχρι το τέλος της εβδομάδας, κάτι που σημαίνει ότι τουλάχιστον για τους μαθητές των δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων οι διακοπές τελειώνουν αύριο Τετάρτη, αφού σήμερα τα σχολεία στα Ιωάννινα δε θα λειτουργήσουν, λόγω της εορτής του πολιούχου Νεομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ