Επικαιρότητα

Συγκινητική και ουσιαστική προσφορά 

Off

Μία συγκινητική όσο και ουσιαστική προσφορά από δωρεές κατοίκων και καταγόμενων από την περιοχή των Ασπραγγέλων Ζαγορίου, κατατέθηκε χθες το πρωί από την Ενορία του Αγίου Νικολάου Ασπραγγέλων στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. 

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε από την Ενορία και τον πατέρα Ιωάννη, που με τη συνδρομή της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, του Πολιτιστικού Συλλόγου, του δήμου Ζαγορίου και της Ιεράς Μητρόπολης Ιωαννίνων, κινητοποίησε τους κατοίκους και το σύνολο των φορέων και συγκεντρώθηκε ένας μεγάλος αριθμός κλινοσκεπασμάτων, που διατέθηκαν για τις ανάγκες του νοσοκομείου Χατζηκώστα. 

Η προσφορά του υλικού έγινε χθες το πρωί στο νοσοκομείο Χατζηκώστα παρουσία και του Μητροπολίτου Ιωαννίνων κ.κ Μάξιμου, που είχε την ευκαιρία και να ευχαριστήσει όσους συνέδραμαν στη συγκέντρωση της βοήθειας, αλλά και να δώσει το στίγμα της σημασίας που έχουν τέτοιες προσπάθειες για τη βοήθεια και προσφορά προς τον πάσχοντα.

Παράλληλα όμως είχε την ευκαιρία να πλέξει και το εγκώμιο των διοικήσεων και κυρίως του προσωπικού των νοσοκομείων, που διατηρούν ένα υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών στους πάσχοντες.

«Είναι μία προσφορά απλών ανθρώπων που παιδαγωγούνται να προσφέρουν είτε από το περίσσευμά τους είτε από το υστέρημά τους. Είναι ικανοποίηση όλων να έρχονται στο νοσοκομείο, όχι για να δούνε τον πόνο, αλλά για να προσφέρουν στο δύσκολο έργο των ανθρώπων αυτών. Αν τα νοσοκομεία μας άλλωστε κρατούν ένα υψηλό επίπεδο υπηρεσιών αυτό δε γίνεται τόσο χάρη στη βοήθεια του κράτους, αλλά περισσότερο χάρη στη βοήθεια και προσφορά των εργαζομένων, στον αγώνα και το κουράγιο τους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ευάγγελος Καρβούνης εξέφρασε θερμές ευχαριστίες προς τους δωροθέτες και εξήρε τη σημασία που έχει για το νοσοκομείο κάθε αντίστοιχη πρωτοβουλία.

Παρών ακόμη ο δήμαρχος Ζαγορίου Β. Σπύρου, που όπως και ο πατέρας Ιωάννης από την Ενορία του Αγίου Νικολάου, που έδωσαν στάθηκαν στην πρωτοβουλία των κατοίκων και αντίστοιχα στη συνδρομή της Μητρόπολης, στην υλοποίηση φιλανθρωπικών δράσεων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου