Επικαιρότητα

Συνεχίζεται μία σημαντική προσπάθεια

Off

Μία καλή αρχή που έθεσε τις βάσεις για να γίνουν ακόμη μεγαλύτερες και πιο ουσιαστικές παρεμβάσεις σε διάφορα επίπεδα της εκκλησιαστικής και της κοινωνικής ζωής, ήταν αυτή που έγινε τα τρία πρώτα χρόνια της θητείας του στη Μητρόπολη Ιωαννίνων, κατά τον Μητροπολίτη κ.κ Μάξιμο. 

Στις 20 Ιουλίου συμπληρώθηκαν τρία χρόνια από την ενθρόνισή του στην κεφαλή της τοπικής Μητροπόλεως και ο κ. Μάξιμος κλήθηκε χθες να απαντήσει σε σχετική ερώτηση για το πώς αποτιμά αυτή την τριετία. Όπως είπε, δεν ήταν και δεν είναι και σήμερα μία εύκολη υπόθεση η διοίκηση μίας τόσο μεγάλης και ιστορικής Μητρόπολης, ωστόσο όμως έγινε και συνεχίζεται μία σημαντική προσπάθεια σε διάφορούς τομείς της κοινωνικής ζωής.

«Ήταν μία σημαντική πορεία στο επίπεδο των προσωπικών επαφών, όπου είδαμε τα προβλήματα και τις δυνατότητες που έχουμε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα αυτά. Καταβάλλουμε μία τεράστια προσπάθεια με κόπο να αναβαθμίσουμε την παρουσία της Μητρόπολης σε όλα τα επίπεδα. 

Η πορεία αυτή είχε διάφορα επίπεδα παρέμβασης και θέματα είτε προνοιακών δομών της Μητρόπολης και των Αγαθοεργών είτε επιμόρφωσης των κληρικών είτε της παρουσίας της Εκκλησίας σε διάφορες εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Κάναμε κάποια βήματα, όμως δεν είναι μία δουλειά που γίνεται με το πάτημα ενός κουμπιού. Δεν καυχώμαστε, ότι λύσαμε τα προβλήματα, αλλά ήταν μία καλή αρχή και θα προσπαθήσουμε να έχουμε και συνέχεια», σημείωσε ο κ. Μάξιμος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου