Επικαιρότητα

Μηνύματα για ένα δυνατό καλοκαίρι

Off

Μόνο το ενδεχόμενο της πολιτικής αποσταθεροποίησης είτε αυτή αναφέρεται σε κάποιον εσωτερικό λόγο είτε σε κάτι διαφορετικό, όπως για παράδειγμα ένα «θερμό» επεισόδιο με την Τουρκία, τρομάζει τον ελληνικό τουρισμό.

Οι εκτιμήσεις των επαγγελματιών του κλάδου για την θερινή τουριστική σεζόν, αλλά και τα μηνύματα από τις προκρατήσεις που ήδη υπάρχουν οδηγούν σε ένα ασφαλές συμπέρασμα. Ότι η Ελλάδα είναι ο δεύτερος δημοφιλέστερος προορισμός για τους επισκέπτες από τη γηραιά ήπειρο, μεταξύ των μεσογειακών χωρών, πίσω μόνο από την Ισπανία.

Τα στοιχεία αυτά αναφέρθηκαν και επιβεβαιώθηκαν στο 22ο τακτικό συνέδριο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο οποίο έδωσε το «παρών» και η υπουργός Τουρισμού κα Κουντουρά.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων Ηπείρου Λευτέρης Ζαρκάδας η Ελλάδα αποτελεί πλέον το δεύτερο «βαρύ όνομα» στον τουρισμό στην Ευρώπη, πίσω από την Ισπανία και οι εκτιμήσεις δείχνουν ότι η επισκεψιμότητα το 2018 θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ. «Το μόνο στοιχείο που προβληματίζει τους επισκέπτες, όπως αυτό φαίνεται και στις συμφωνίες και στις επαφές με ξένους τουριστικούς πράκτορες είναι το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος σε πολιτικό επίπεδο στο εσωτερικό της χώρας ή στις εξωτερικές της σχέσεις με την Τουρκία.

Εάν όλα εξελιχθούν ευνοϊκά μπορούμε να μιλάμε από τώρα με σιγουριά ότι θα βαδίσουμε σε μία θερινή τουριστική σεζόν καλύτερη από άλλη χρονιά», σημείωσε ο κ. Ζαρκάδας, επισημαίνοντας παράλληλα ότι και η Ήπειρος θα κερδίσει ένα σημαντικό μερίδιο από τα υψηλά ποσοστά. Τα μηνύματα επίσης είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά και για την περίοδο του Πάσχα, μόλις στις αρχές Απριλίου, με την ημερομηνία κιόλας να βοηθά στην άφιξη πολλών επισκεπτών, αφού δεν έχουν ανοίξει ακόμη οι προορισμοί στα παράλια της Ηπείρου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Εκδοτης & Διευθυντης:
Φωτεινή Τζέκα - Παπαγεωργίου