Επικαιρότητα

Με τρία νέα ασθενοφόρα ενισχύεται το ΕΚΑΒ

Off

Με τρία νέα ασθενοφόρα, δωρεά και αυτά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενισχύθηκε ο στόλος του ΕΚΑΒ της 7ης Περιφέρειας, καλύπτοντας αυτή τη φορά ανάγκες που είχαν επισημανθεί εδώ και καιρό και αντιμετωπίζουν συγκεκριμένες περιπτώσεις γεωγραφικών περιοχών.

Πρόκειται για δύο ασθενοφόρα 4Χ4, τα οποία θα αξιοποιηθούν για τις διακομιδές στους ορεινούς όγκους των Ιωαννίνων και της Άρτας, διαθέτοντας την σχετική τεχνική δυνατότητα, αλλά και για ένα ασθενοφόρο μικρότερου μεγέθους, που έχει ήδη διατεθεί στην Κέρκυρα προκειμένου να χρησιμοποιείται στις διακομιδές σε μικρούς και στενούς δρόμους.

Όπως σημείωσε ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Β. Παπαδιώτης τα νέα ασθενοφόρα πληρούν τις πλέον σύγχρονες προδιαγραφές όχι μόνο για την κίνησή τους στο ορεινό ανάγλυφο της περιοχής, αλλά και τις εργονομικές διαστάσεις, διευκολύνοντας το έργο των ιατρών και διασωστών.

 

Θέμα χρόνου το Άκτιο

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Παπαδιώτης τόνισε ότι μέχρι το τέλος του μήνα μαζί με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο αεροδρόμιο του Ακτίου όπου εκτός απροόπτου από το καλοκαίρι θα λειτουργεί η βάση αεροδιακομιδών.

Τέλος, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί η τοποθέτηση του συστήματος επικοινωνιών TETRA το οποίο αντικαθιστά τα τηλεφωνικά κέντρα που λειτουργούσαν μέχρι σήμερα κατά τόπους και πλέον η διαχείριση των περιστατικών θα γίνεται από το κέντρο των Ιωαννίνων.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ