Επικαιρότητα

Χρονική μετάθεση και προοπτική αναβάθμισης

Off

Τη δέσμευση της εταιρείας TUS ότι οι τακτικές πτήσεις από το Ισραήλ δεν ακυρώνονται, αλλά μετατίθενται χρονικά για το φθινόπωρο απέσπασαν οι τοπικές αρχές, Περιφέρεια και Δήμος Ιωαννιτών, βάζοντας τέλος στη φημολογία των τελευταίων ημερών σχετικά με το «ναυάγιο» στις πτήσεις από το Τελ Αβίβ.

Η εταιρεία που εκτελεί ήδη το δρομολόγιο Λάρνακα – Ιωάννινα, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρός της κ. Γουάινσταϊν σε επικοινωνία που είχε και με τον Αλ. Καχριμάνη και με τον Ν. Γκόλα, δεν κατάφερε να βρει ανταγωνιστικά τουριστικά πακέτα για το καλοκαίρι από το Ισραήλ και προχώρησε στη χρονική μετάθεση έναρξης των πτήσεων.

Όπως αναφέρει και σχετικό δελτίο τύπου της Περιφέρειας Ηπείρου, ο κ. Γουάινσταϊν επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, προσθέτοντας ότι από την εταιρεία εξετάζονται και οι δυνατότητες προγραμματισμού πτήσεων από τα Ιωάννινα προς άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην προσεχή διεθνή έκθεση της Λευκωσίας, η διοίκηση της εταιρείας θα είναι σε θέση να δώσει αναλυτικές λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό των αεροπορικών δρομολογίων.

Επίσης όμως διαψεύστηκε κατηγορηματικά και επισήμως με τις δηλώσεις του δημάρχου Θ. Μπέγκα ότι υπήρξε συμφωνία με οικονομικό περιεχόμενο, η οποία δεν τηρήθηκε, για τη διαφημιστική προβολή των πτήσεων στο Ισραήλ. Ο κ. Μπέγκας τόνισε χαρακτηριστικά πως κάθε τέτοια συναλλαγή απαγορεύεται για τους θεσμικούς φορείς και δεν θα ήταν δυνατό να υπάρξει μία τέτοια συμφωνία.

 

Εκτός… κάδρου οι ξενοδόχοι

Ένα δεύτερο ζήτημα που προκύπτει ωστόσο μέσα από τη συζήτηση των τελευταίων ημερών έχει να κάνει με τον διαχωρισμό της στάσης των θεσμικών φορέων, από τη στάση της Ένωσης Ξενοδόχων.

Θεωρείται άλλωστε ότι με ευθύνη στελεχών της Ένωσης δημιουργήθηκε ένα ζήτημα εκ του μη όντος, με επιλεκτικές και μεροληπτικές διαρροές στον τοπικό τύπο. Την αντίληψη περί διαφορετικής στρατηγικής επιβεβαίωσε εμμέσως και ο Θ. Μπέγκας λέγοντας πως η Περιφέρεια και ο Δήμος Ιωαννιτών μαζί με την TUS είναι οι στρατηγικοί εταίροι της συμφωνίας για τις πτήσεις και από την Κύπρο και από το Ισραήλ.  «Η Ένωση ξενοδόχων είναι ένας επαγγελματικός φορέας. Δικό τους αντικείμενο είναι η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και παίζουν ρόλο όταν ανοίξουν οι αγορές. Οι θεσμικοί φορείς όμως είναι αυτοί που με το κύρος και την αξιοπιστία τους έκαναν τις συζητήσεις και τις συμφωνίες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μπέγκας.

Ο δήμαρχος της πόλης αφού έκανε λόγο για προσωρινή μετάθεση της έναρξης των πτήσεων πρόσθεσε, πως σε εύλογο χρονικό διάστημα η ίδια η εταιρεία θα ανακοινώσει έναν ευρύτερο σχεδιασμό για την αξιοποίηση του αεροδρομίου των Ιωαννίνων.

Επίσης, εξήγησε ότι η επιλογή της εταιρίας να καθυστερήσει την έναρξη πτήσεων έγινε διότι θεώρησε ότι θα χρειαστεί λίγος ακόμη χρόνος λίγο ώστε να οργανωθούν σωστά αλλά και γιατί διερευνώντας την αγορά διαπίστωσε ότι οι μεγάλοι ταξιδιωτικοί πράκτορες του Ισραήλ είχαν κλείσει ήδη συμφωνίες με άλλες αεροπορικές εταιρίες για την καλοκαιρινή περίοδο, κάτι που σημαίνει ότι θα έχανε ένα μεγάλο κομμάτι της αγοράς.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ